Gelukkig hebben we de foto`s nog (roofvis)

Voorwoordje: Vismaat Henk heeft gisteravond weer eens een echte specimen snoekbaars gevangen. Dit keer was er iemand mee om de foto’s te maken. Hieronder het relaas. Henk gefeliciteerd met deze prachtige jaloersmakende snorkel en bedankt weer voor je fijne verhaal!!

Door Henk

Vakantie, dus 3 weken nederrijn, wat een straf. De afgelopen tijd best wel leuk vis gevangen, zowel witvis als rovers, maar in tegenstelling tot vorige jaren blijven de grote snoekbaarzen buiten het net. Vorig jaar had ik rond deze tijd al 9 80+ vissen. Dit jaar stond het maximum nog op 79! Maar goed, gewoon stug door vissen. Ze zitten er en ze komen ongetwijfeld nog een keertje voorbij.

Wellicht vanavond, als opstapper had ik Peter aan boord. Een aardige vent, fanatiek visser en vol verhalen. Die komt 2 keer per jaar en vist dan dus ook de hele dag (met kinderen). Peters passie is vliegvissen, dus een keertje statisch op snoekbaars was eens totaal iets anders.

Om 20.00 uur afgesproken en een half uurtje later gaan de hengels met dode vis te water en kon het wachten beginnen. Het blijft angstvallig stil, op de krabben na die binnen het half uur van je aasvis enkel graat over laten. Tegen de schemering worden de hengels verplaatst naar ondieper water, soms is dat gewoon de truuk om alsnog een snoekbaars te strikken. Ik vis met een halve kleine brasem, ik ga immers voor groot. Na een klein kwartiertje buigt de top rustig een beetje door, ik pak de hengel en er wordt voorzichtig wat lijn genomen dus aanslaan!!!

Alles blijft op lomp gewicht na een paar seconden stil. Ik zeg meteen tegen Peter: “da`s een goeie”. Dan volgt een typische snoekbaars bonk en buigt de hengel tot in het handvat en begint de slip te lopen. Ik hou de vis zo dicht mogelijk bij de boot. Als deze dame de momenteel lopende harde stroming in kan duiken ben ik bang dat ik met 10 kg lijn te weinig in te brengen heb!!! Na enkele spannende momenten waarbij het ankertouw maar net gemeden kan worden komt de vis even aan het oppervlak, Peter gaat uit z`n dak: “man, ik wist niet dat die zo groot konden worden!”. Ik wel, hahaha. Na een laatste vluchtpoging waarbij nog ff alles uit de kast wordt gehaald kan het net er onder. Die is eigenlijk te klein en moet met 2 handen aan boord getild worden. Gaat deze vis over mijn pr?
Het meetlint stopt met 98 cm, geen pr maar wat een beest. Toch maar eens een weger aanschaffen want deze vis zit geschat toch dicht aan de 10 kg. De reanimatie duurt lang, want het water is bijna 25 graden en we vrezen het ergste. Gelukkig kiest ze uiteindelijk de diepte.
Dit keer niet alleen aan het vissen zoals met mijn pr dus gelukkig hebben we de foto`s nog………..

bild0027
bild0028-1
bild0029-1
bild0033
bild0035

Een reactie plaatsen

2 reacties

 1. Kijk Henk, dat zijn de kneitebijters!!
  Gefeliciteerd man, wat een pracht beest.
  Ik ben blij, dat hij het gered heeft.
  Mvg,
  Leo

  Beantwoorden
 2. Arien

   /  8 augustus 2014

  Mooie vis Henk, daar doe je het voor!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: