22-5-2014 Eindelijk, hebben we hem! (Roofvis)

Door Henk

De laatste weken is het wormshotten wat de klok slaat, zo ook vandaag. Elke keer weer vol verwachting. Zou ie vandaag in de boot komen? Je weet wel die ene waar ooit de complete visserijwet voor aangepast is, die ene die zo dol is op de worm!!!!!
Vol goede moed varen we weer naar de eerste stek, de visvinder geeft vis tegen de bodem, is dat er één? Vlug de hengel te water en na enkele minuten tik en hangen, het zou kunnen…. maar nee hoor, de korte sprints boren gelijk de hoop de bodem in en een brutale baars heeft helaas het aas voor onze doelvis onverbiddelijk aangevallen.
baars2

Teleurstelling alom, maar we gaan stug verder en door naar de volgende stek. We hebben er hier ooit één zien springen dus er zit er in ieder geval ééntje.
Onder aan het taluud geeft de hds vis aan en gelijk weer vol verwachting aan het vissen. Dit keer vergrijpt een vermoedelijk stekeblinde en gedragsgestoorde snoekbaars zich aan onze duur gekochte wormen.
snoekbaars64

Met de aanhouder wint in het achterhoofd laten we ons niet van de wijs brengen en even later vangen we ook nog een klein familielid (moet haast wel familie zijn want ook deze is vermoedelijk stekeblind).
kleintje-2

Gevolgd door weer zo`n lastpost van een baars, pfffff.
baars1

Maar dan!!!! Bij mijn vismaat buigt de hengel rustig door en een sloom gewicht doet de hengel buigen, zou het echt!!?? Vol verwachting wachten we het moment af dat de vis aan de oppervlakte komt. YESSSS het is er één! Voorzichtig het net er onder en aan boord die hap.
Dan volgt het fotomoment, maar deze vis laat zich niet zo maar op de foto zetten en na een woest gespartel weet deze vis zich uit de handen van mn vis maat te worstelen.
springbrasem

Poging 2 ging beter en de vangst van het seizoen kon op de foto.
brasem

Ze kunnen veel groter maar met 56 cm waren we al dik tevreden.
Ik kan weer rustig slapen 😀 😀 😀

Nawoordje: Met dit verhaaltje had Henk mij zwaar te pakken. Eerst stuurt ie een sms met de mededeling dat ie een nieuw verslag heeft met een schokkende vangst. Ik begin te lezen en verwacht een meerval, maar nee, meneer heeft eindelijk weer eens een brasem (worden slecht gevangen de laatste tijd op de Neder-Rijn). Hopelijk komt die meerval ook Henk, maar dan wel aan wat ander materiaal als een dropshot hengeltje 😉

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. marco

     /  24 mei 2014

    Net als Joris, kreeg ik ook zo een smsje. Met zwetende handjes, droge mond en een pols van 140 las ik de geweldige vangst van een lelijke brasem grrrrrrrrrrrrrrrrr. Daarna wel smakelijk gelachen om onze grappige helmondse kapitein.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: