18-5-2014 Ode aan de “mighty” worm (roofvis)

Door Henk

Voorwoord: vaste lezers (alle 20 ;-)) en bekenden van Henk weten het: hij is een roofvisser in hart en nieren. Andere visserij is ook leuk, maar roofvis (en met name snoekbaars) op de rivier is echt Henk’s ding. Normaal is de gesloten tijd voor aassoorten een lastige tijd om door te komen voor, maar Henk heeft iets ‘nieuws’ gevonden: de worm. Hieronder één van zijn recente avonturen en een ode aan dit alround aasje.

Wie kent hem niet, de worm. Bijna elke visser is zijn carriere begonnen met deze aas soort.
Nu zijn er natuurlijk inmiddels diverse soorten worm verkrijgbaar, iedereen kent wel de beetje sjofele en vaak zelf gevangen gewone regenworm, de altijd dartele mestpier, de benjamin onder de wormen, en de altijd vrolijke en levendige dendero.
Wat minder bekend is hun macho familielid de dauwpier, meestal geimporteerd uit Canada, formaat potlood en nergens bang voor. Een cool figuur die dan ook het liefst in de koelkast bewaard wordt, met recht dus een mighty worm!
wormindoos
wormhand
Aangezien dit type nergens bang voor is en zijn kleinere neven zelfs voor witwiswatjes uitmaakt is deze worm, na enige training, zeer geschikt om mee op jacht te nemen op de rovers. Na een middagje markt in Zoelen had ik wel erg veel behoefte om deze jongens eens aan het werk te zetten. Dus enkele geschikte exemplaren uitgezocht, het dropschot materiaal in de boot geladen en op weg naar een geschikte stek.

Dat de wormen goed getraind waren bleek al snel en na in totaal een kleine 2 uurtjes vissen wisten ze 3 soorten rovers aan de haak te sleuren, 3 40+ baarzen,
mooiebaars

3 snoekbaarzen met als topper een lekkere dikke van 73 cm
snoekbaars73

en als bonus nog een snoek van 78 cm
snoek78

Deze laatste deed, eenmaal in de boot, nog een lafhartige wraakpoging op de mighty wormen door hun dooswoning met een staartzwiep van de bank te meppen. Hierdoor belande de inhoud daarvan op de bodem van de boot. Gelukkig konden ze na enig opruimwerk en enige bemoedigende woorden weer allemaal terug in de doos. Een verschrikkelijke moeilijk te verwijderen mix van snoekslijm en wormenturf achter latend.
bild0484

Ik dank mijn wormen voor deze geweldige middag, ze zitten in de koelkast al weer te wachten op hun volgende en ongetwijfeld heldhaftige avonturen.

HULDE AAN DE MIGHTY WORM

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Nog een paar weken mannen, en dan gaan we weer van kiet.
    Het lijkt wel of mijn kalender dubbele dezelfde weken heeft.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: