Dagje struinen met kunstaas in Zwolle

Na een paar korte redelijk succesvolle kunstaassessies vanaf de kant, was het vandaag weer eens tijd voor een hele dag vissen. Perfect warm en zonnig nazomerweer. Goed voor de visser, maar ook voor de rovers? Het plan was om met de auto verschillende stekken in en om Zwolle aan te doen.

Wat later dan gepland stond ik rond 11:00 bij stek 1: een smal kanaaltje / vaartje in de buurt van Zwolle. Bij de topplek (brug en duiker) lag helaas veel blad in het water. Een eind verderop was dit helemaal verdwenen, dus daar maar een paar worpen gemaakt. Na drie kwartier zonder actie besloot ik het toch maar eens te proberen in het bladerparadijs. Na 3 worpen met dit soort resultaten was het tijd om naar stek 2 te gaan.
img_2506_zps5804052e

Stek 2 was een Zwolse stadsvijver. Bij het binnendraaien van de tweede worp zag ik 10 meter verderop plotseling een snoek springen vlakbij de kant. “Die is van mij”, dacht ik nog. Echter dook er vlak daarna 2 meter voor de kant een snoek op de swimbait. Wow, wat een actie gelijk. Eerst maar ‘even’ de snoek vangen die al bijna mijn bait te pakken had. Drie worpen later lukte dat ook. Niet zo’n heel fel gevecht, maar toch een aardig maatje van 77cm. Wederom op de de Fresh Real HD Small (topper!). De snoek zat gewoon in de bek gehaakt (in de onderkaak), maar bloede echt enorm, heel raar.
img_2509_bijgesneden_zps88d893d0

Daarna was het tijd voor de snoek die ik even ervoor zag jagen. Bij de 4e of 5e worp op de die plek dook er een aardige door het water oppervlak, mooi met een gekromde rug, maar voor mijn gevoel zat ie wel een meter bij mijn aas vandaan. Helaas kon ik hem / haar daarna niet meer verleiden. Even verderop besloot ik dezelfde plek nog eens van de andere kant aan te werpen, vlak langs wat in het water liggende takken. Een meter of 5 van de kant zag ik een zilveren schim en hangen! De vis begon zwom gelijk hard weg, schudde met de kop (zo voelde het)…. en los. Balen, maar wat een lekker eerste half uur op deze stek!
img_2511_zps3bcf9859
Hier schoot ie onder vandaan, perfecte plek natuurlijk

Na deze losser was het helemaal afgelopen. Ik heb de halve vijver nog afgelopen, maar geen enkele actie meer mee mogen maken. Tegen 14:00 was het dan ook tijd voor stek 3: de slootjes / weteringen van een Zwolse wijk die aansluit op de polder. Ik had verwacht dat hier nog veel planten aanwezig zouden zijn, maar dat viel erg mee. Het water was kraakhelder, dus het zag er goed uit. Ik had een plek uitgekozen met een 5 a 6 meter brede sloot waar om de 25 meter een bruggetje of een ander vaartje is wat er op uit komt. Kortom bruggen en kruisingen te over.

Het eerste half uur viste ik met de Fresh Real HD, maar omdat daar geen enkele actie op kwam besloot ik om een (voor mij) nieuw stuk kunstaas te proberen: Een SPRO BBZ-1 Junior in snoek kleur. Goede keus, want al bij de tweede worp had ik een aanbeet. Deze loste echter al binnen enkele seconden. Waarschijnlijk had ie al haken gevoeld,want ik hem hem niet meer verleiden. Even later echter in één van de vele kruisingen toch vis. Volgens mij wierp ik deze vis op zijn kop, want het was ingooien en hangen. Een voorbijganger die het zag gebeuren riep nog “Huh, dat is snel?” Een mini snoekje van 51cm had zich vergrepen aan de BBZ. Ondanks dat de dreg mooi voorin de bek zat, moest ik deze wel knippen. Op één of andere manier had de vis het voor elkaar gekregen dat alle dregpunten binnen in de bek zaten (kan het niet beter uitleggen). Op de foto kan je het een beetje zien. Met een hoop gepiel en gescheur had ik het waarschijnlijk wel voor elkaar kunnen krijgen, maar knippen was de snelste oplossing. Gelukkig had ik nog een ander stuk kunstaas dat graag bereid was een gelijksoortige dreg te doneren.
img_2520_zps2e10b2f5
img_2518_bijgesneden_zps9d716fa9

Drie kwartier later was het weer raak. Een leuk snoekje van 57cm. De landing ging mooi ‘survival achtig’. De vis loste aan de kant, maar bleef rustig liggen. Met een snelle nekgreep kon ik hem echter toch op het droge krijgen. Een jeugdige visser was graag bereid even een foto te maken. Aardige gast die z’n spullen mooi voor elkaar had. Zo zie ik het graag. Een behoorlijk gehavende vis, maar hij zwom al snel weer weg.
img_2522_bijgesneden_zps0ee0c349

Na deze vis heb ik nog even een half uurtje door gevist en toen was het tijd om naar huis te gaan. Totaal geen spectaculaire wereldschokkende vangsten, maar wat een heerlijk dagje. Morgen weer storm en regen, dus dit heb ik mooi in de pocket.

Een reactie plaatsen

2 reacties

 1. henk

   /  26 oktober 2013

  Morgen weer storm en regen, dus dit heb ik mooi in de pocket.

  exact dat nemen ze je niet meer af, een leuke dag en in ieder geval heel wat meer actie dan naar worsten kijken 😉

  Beantwoorden
 2. marco

   /  27 oktober 2013

  Mooie vangsten Joris. Stuk beter dan bij mij. Begin te geloven dat ik of 1 het verleerd ben of 2 dat de 13 in 2013 mij ongeluk brengt. See ya saturday.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: