29-07-2013 Bak van een snoekbaars (roofvis)

Door Henk

Na een taaie ochtend met Marco, waarbij echt alles uit de kast gehaald is en na wat overpeinzingen en evaluaties maar eens op normaal onmogelijke en kansloze plekken gaan trollen. Gewoon ff een uurtje of wat na het eten, ze moeten toch ergens zitten en eten moeten ze ook, zeker met 25 graden water.
Eerst als ijkpunt 2 normaal gesproken hotspots afgetrold maar zoals verwacht, nada noppes. Ze zitten dus ergens anders. Dus maar eens vissen waar we normaal geen vis verwachten, een grote vlakke zandplaat met tussen de 7 en 8 meter water, eigenlijk een winter stek.

Na een paar 100 meter doet een doffe dreun de hengel tot het handvat buigen, vastlopen kan bijna niet op zo`n zandplaat dus gegarandeerd vis, totale verbazing van mijn kant, hier!!!!! De vis geeft goed partij en laat de slip regelmatig flink werken. Vreemd, niet het typische schudden van snoekbaars, maar ook niet de kenmerkende snoek runs, de vis blijft gewoon diep en doet alles om daar te blijven. Na enkele hachelijke momenten waarbij de lijn eerst de bb motor probeert te pakken en daarna de zwemtrap komt er een dikke witte buik aan de oppervlakte, toch snoekbaars. En wat voor een, eentje om respect voor te krijgen, na het scheppen wijst de meetlat 91 cm aan, geen pr maar wel een persoonlijk kunstaas record.

bild0360

snel ff wat fotos door een collega visser in de buurt laten maken en tevreden weer op huis aan, soms zit het tegen en soms zit het mee, vanavond kon het niet meer meezitten, misschien een beetje ter compensatie

Een reactie plaatsen

2 reacties

 1. Mooie bak van een snoekbaars.
  Heb je goed gedaan!
  Zo zie je maar, en ligt er een, dan liggen er meer.
  Succes!
  Leo

  Beantwoorden
 1. 29-07-2013 Marathon sessie op de Neder Rijn (Roofvis) | Barbel Basterd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: