Fluisteren in de Weerribben

Vandaag stond er eigenlijk een lange barbeelsessie op de planning, maar door de regen (en onweer) ging dat niet door. Toen het ’s middags eindelijk opklaarde vond mijn vriendin het wel leuk om wat rond te gaan varen met een fluisterbootje in de Weerribben in het plaatsje Kalenberg, “En je hengel moet mee” was de opdracht. “Ik wil je wel eens een grote snoek zien vangen”. Fijn, zoveel druk op de ketel…

Eigenlijk was het vissen maar bijzaak, maar wel leuk natuurlijk. Een beetje rondvaren in mooie natuur van de Weeribben en daarnaast wat kleine plugjes achter de boot slepen door het kraakheldere water. Wel veel waterplanten en vaak smalle vaartjes, maar het ging. Geen aanbeten, maar het was heerlijk varen zo.
null-8
null-7

Na 2,5 uur varen liet ik, na het verwijderen van het zoveelste plompenblad, de plug weer in het water zakken. De lijn stond net strak en eindelijk melde de eerste vis zich. Een fel snoekje van 60cm had zich vergist in de Jake van 15 cm. Nog een hachelijk momentje bij het uit het water tillen van de vis: één van de dreggen had zich lichtjes in mijn duim genesteld. Één spartel van de vis en ik zag mezelf al met een dreg rondlopen die tot de weerhaak in het vlees zat. Gelukkig ging het goed. Dit was ook de laatste actie op visgebied en een half uurtje later zaten we heerlijk op het terras.
null-4

Nog even over de Weerribben en het dorpje Kalenberg (ik had er nog nooit van gehoord). Iedereen gaat altijd naar Giethoorn om een beetje te spelevaren met fluisterbootjes. Knetterdruk gekkenhuis in deze tijd van het jaar. Mijn advies: ga lekker naar de Weerribben, veel rustiger en schitterende natuur. Daarnaast, als je net als ik nog weinig ervaring hebt met trollen van kunstaas: dit soort omgevingen zijn een perfecte plek om dat te oefenen. Weinig tot geen scheepvaart, simpele elektro bootjes die makkelijk te sturen zijn en de snoek zit volgens mij overal (tenminste daar leek het op).

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: