Barbeelsessie nederrijn 25-4-2013

Door Henk

Na een tip van medeforumgebruiker Mlap het plan opgevat om toch een serieus (vanuit de boot) achter de barbeel aan te gaan. Donderdag begin van de middag een flink stuk grind gezocht op een stroomnaad een meter of 30 achter een krib en 6 meter water, gewoon het anker een beetje slepen en als het zo een beetje over de bodem rammelt heb je dus grind te pakken. Hier ongeveer 2 kilo pellets van diverse soorten, hennep en mais gevoerd. s’Avonds was er niet te ankeren ivm met de harde wind, maar toen ik vrijdagochtend naar buiten keek lag de Rijn er rimpelloos bij, vlug met de hond naar het veld, koffie en vertrekken. Half 9 ging alles in stelling, het stroomde zo hard dat de ankerlijnen stonden te zingen en je het water langs de boot hoorde stromen. Ik vis direct aan de boot dus 80 en 100 gram lood was toch voldoende om alles op z`n plek te houden.
foto1
Een hengel met gewoon brasemvoer en mais op de haak, de andere met pelletmix en 2 12 mm red halibut pellets. Dat het voorvoeren gewerkt had bleek meteen, bij de eerste korf al meteen beet op de maiskorrel maar de vis lost. Als je zo vol on de stroming vist zijn de beten spectaculair hoor, niks gepluk maar alles gaat gewoon in een keer krom!!!!, heerlijk. Al vlug komt de eerste brasem aan boord, een dikke 50+ er die in de harde stroming vecht voor wat ie waard is, en de 16/100 onderlijn blijkt geen overbodige luxe.
foto2
Dan word de hengel met de pellets volledig krom getrokken, zou het dan echt………mijn hartslag stijgt en adrenaline jaagt door mijn bloed. Meteen word duidelijk dat dit geen brasem is, maar ook geen heel grote vis, de vis blijft diep en gaat keer op keer weer richting bodem, ja dat moet er bijna wel eentje zijn. Dan komt er wat aan de oppervlakte, krijg er een gemengd gevoel bij, geen barbeel maar wel een vis die ik nog nooit eerder op de rivier gevangen heb, m`n allereerste rivierkarper(tje) ever.
foto3
Daarna nog 8 brasems bijgevangen, allemaal dikke 50+ vissen en het merendeel op de mais,en ze geven prachtige sport in de gierende stroming, mij hoor je niet klagen!!!
Na weer een kilo of 2 gevoerd te hebben half elf richting caravan, der moest nog wat geklust worden.
`Savonds om 7 uur weer ter plekke, ook nu vanaf de eerste korf vis, in totaal tot kwart voor 9, 13 brasems in de boot, 12 ervan op pellets, de barbeelhengel dus, met haak 10 20/100 en 2 pellets op de hair, en dan ooit moeilijk doen met kleine haakjes en dunne lijntjes met 1 of 2 maden hahahaha.
foto4
Geen barbeel helaas, maar als je zo zit te vissen wordt dat eigenlijk maar bijzaak.
foto5

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: