08-04-2013 Blauwbekken op Blaucapel (witvis)

Door Marco

Zoals jullie weten werk ik in het transport, nou is het daar tegenwoordig niet echt druk. En kreeg ik vrijdag van mijn werkgever te horen dat mijn diensten vandaag niet nodig waren. Mooi dacht ik tijd om een paar uur te gaan method vissen. Eerst zoonlief naar school brengen, dan even snel naar Overvecht een werkjack ophalen, en dan mooi een paar uurtjes vissen.

Aangezien ik vanaf Overvecht langs Fort Blaucapel rij, was de keus snel gemaakt. Gister een method voertje gemaakt bestaande uit sonubaits explosive feeder en halibut en hemp crushed kreeg ik een mooi kleverig voertje. Ik ging licht bepakt korum stoel korum feedersteun en schepnet+steel. Als hengel koos ik mijn speedmaster commercial met daaronder een DAM finesse molentje, die had ik ooit in de opruiming gekocht en eigenlijk nooit wat mee gedaan. Dit molentje is uitgerust met een baitrunner, in tegenstelling tot de Exage 3000 die ik normaal op deze hengel heb zitten. Om 10 uur was ik bij Blauwkapel, en er stond een aardig windje. Die ook nog verrotte koud was. Proberend een beetje in de luwte te gaan zitten bouwde ik de stoel op met de steunen.

20130408_105506_zps295d0d00

Ondertussen had ik een thermometer in het water gehangen, na tien minuten gaf die 7 graden aan. Normaal had dat rond de 13 graden moeten zijn. En eigenlijk verdween de kleine hoop die ik had om misschien de eerste zeelt te vangen van dit seizoen.

Maar goed ik stond daar toch, dus met frisse moed maakte ik met een standaard voerkorf een plek op ongeveer een 2 meter uit de overkant. Ik begon met een liver boilie aan de hair, en gooide om de 6 a 7 minuten een nieuwe korf. Na ongeveer een half uur bemerkte ik de eerste lijnzwemmers, vanaf dat moment liet ik de korf ongeveer 10 a 12 minuten liggen. De liver boillie was vervangen voor een halihooker pellet van Sonubaits. en rustig wachtte ik af. Ineens viel de top slap, en kon ik de eerste brasem noteren, 55 cm. Het was makkelijk binnendraaien veel weerstand gaf hij niet. Het was ook echt een bleke normaal zijn ze wel wat donkerder.

Maar dat geeft de burger moed, dus hoppetee daar vloog de Guru method weer een meter of 30 naar de overkant. Ondertussen was het windje niet warmer geworden. En begon ik aardig te blauwbekken. Ik naar de auto en mijn nieuwe werkjack aangetrokken dat was effe een stukkie beter. ik nam weer plaats op mijn korumtroon. Ik haalde de lijn naar binnen en nadat ik een Ringers 10 mm gele boilie aan de hair had gedaan. Gooide ik de method weer op zijn plek.

Ik was erg tevreden over de combi DAM molen en Shimano hengel, dus dat was al een pluspunt, nou nog een paar vissen en ik had een leuke dag. Ineens klapte de top van de hengel dubbel, echt een typische method aanbeet. En vol hoop bego9n ik de vis binnen te halen. Helaas aan het kenmerkende gebonk te voelen was het een brasem. Ongeveer net zolang als zijn voorganger en de paaipukkels waren goed zichtbaar.

brasem1_zpscd78ce6e

Na deze platte weer terug gezet te hebben, gooide ik opnieuw in. En dacht ik bij mezelf. Verleden week in 5 uurtjes 1 brasem. Nu in 2 uurtjes 2. Hmm, is toch wel een betere moyenne dan verleden week. Ik begon het toch weer koud te krijgen. De wind was een beetje aangewakkerd. En voor mezelf besloot ik nog een half uurtje en dan taai ik af. Ineens viel de top slap waarna hij weer rond getrokken werd. Zelfs de baitrunner begon te draaien. Met kloppend hart begon ik ook deze vis naar binnen te draaien. Ik hoopte zo op een zeelt of kleine karper, maar helaas het was weer een brasem met hoogmoedswaanzin. Hij was zelfs een stuk kleiner dan zijn 2 voorgangers, maar gaf meer tegenstand dan de andere 2. Jammer genoeg kreeg ik deze niet op de kant. Ik viste met weerhaakloze Guru haken en na een draai in het water loste de vis de haak.

Eigenlijk best wel tevreden begon ik op te ruimen. De natuur is aan het wakker worden en volgend weekend wordt 15 tot 20 graden voorspeld. Met de omstandigheden die er nu heersen was ik best tevreden over de vangst. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Met een voldaan gevoel toog ik huiswaarts.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: