Twee uurtjes kunstaas gooien

Vanmiddag nog even 2 uurtjes de tijd gevonden om wat watertjes te verkennen. Eerst bij een tweetal bruggetjes in een lokaal kanaaltje. Kraakhelder water en dieper dan ik gewend ben (polder), dus behalve mijn max 1 meter polder pluggen kon ik nu ook eens de ietsje dieper lopende zaken proberen. Alle hoekjes en gaatjes bij de brug afgesmeten en wat gewisseld van aas, maar geen actie te bespeuren.

Bij brug 2 was het wat ondieper, ik denk 1,5 bij de kant. Bij de eerste worp gelijk een klein baarsje die mijn j13 volgde. Om een blank te voorkomen even een spinnertje van Spro gemonteerd. Bij de eerste worp weer een volger en bij de 2e worp dit baarsje van 18cm. Pakte de spinner voor mijn voeten en kon ik dus goed zien. Niks spectaculairs maar toch geinig als het zo voor je ogen gebeurd.
null1

Na iets meer dan een uur vissen de auto gepakt en naar een andere plek toe. Als het bij de bruggen al niks is dan heb ik ook geen zin de rest van het kanaal af vissen. Op weg naar een beoogde stek kwam ik langs een woonwijk waar ik nog wat snoekig water zag. Daar maar even gestopt en wat plugjes gesmeten bij een bruggetje en een watervalletje. Ook weer helder water, maar geen actie.

Na 30 minuutjes even op google maps gekeken en ik zag in de buurt nog wat waterpartijen. Daar heen gereden en gestopt bij een bruggetje. Na een worp of 5 een felle tik op de Commoran Belly Dog en een snoekje die de plug volgde en weer verder zwom. Niks groots (ongeveer 50cm), maar dit is de eerste keer dat ik dit meemaak (ben een roofvis newbie 😳 ). Nog wat verder gesmeten maar geen actie meer gevoeld, behalve wat waterplanten die nog net niet dood genoeg zijn. Over een maandje nog maar eens terug gaan.

Een mager resultaat vandaag, maar 3x een korte sessie en 3x niet geblankt. Ik teken er voor. Lekker zoeken naar nieuw stekken de komende tijd en ik weet zeker dat er PR’s gaan sneuvelen dit najaar / winter. Gezien mijn PR status gaat dat ook niet moeilijk zijn 😆

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: