07-10-2012 Sluiting campingseizoen (roofvis)

Door Henk

Eigenlijk geplant om gisteren met Marco en Joris het Neder-Rijn roofvis seizoen af te sluiten, maar aangezien het weer, verplaatst naar vandaag, helaas was Joris vandaag verhinderd door werk, dus ik moest het maar met Marco doen

We hebben dit jaar al wel enkel mooie en spannende uurtje samen doorgebracht en ik werd dan ook vereerd met een mooie ingelijste collage van foto`s van het afgelopen seizoen met Marco en Joris, bedankt mannen, deze heeft al een ereplaats in onze stacaravan .

Vanmorgen was het weer een on Nederlands plaatje op de Neder-Rijn, en de eerste beroepsvisser was al present.
Traveler

Verder een sprookjesachtige nevel die alle contouren en perspectieven sprookjesachtig vertekende.
Traveler
Traveler

Maar goed we gingen vissen

Om een uur of half 10 arriveert Marco en word er eerst een bakkie gedaan. Ik had de boot al ingericht en de motor ff warm gedraaid dus we konden gelijk aan de slag. Nog steeds 0,0 stroming dus de verwachtingen waren minimaal.

Wat schetst onze verbazing dat we in de aanloop naar onze stek, op een meestal kansloze plek Marco de eerste aanbeet krijgt, en dat na amper 15 minuutjes trollen. De eerste vis laat zich na de nodige worstelingen zien,
Traveler

En na onthaken en meten mag deze dame van (volgens mij) 77 op de foto
Traveler

Een hoopgevend begin van de dag. Niks is minder waar en tot de erwtensoep niks meer gevangen. Uiteindelijk het roer maar aan Marco gegeven. Lekker lui op de boeg wat trollen, geen gedoe met navigeren, talud aanhouden overig verkeer enz. Lekker ontspannen zo, nou weet ik waarom die mannen zo graag mee gaan.

Dus nu eerst de beloofde erwtensoep en daarna nog 3 uurtjes te vissen en dus de andere kant op. Weer vrij in het begin weet ik een mooie baars te pakken
Traveler

44 cm niet de grootste van het seizoen maar wat een bak en wat een gewicht, niet normaal meer. Ff later loopt m`n favo plugje vast en weet Marco met de kunstaasredder heel mooi mijn hoofdlijn om zeep te helpen (bedankt maar volgens Marco echt niet expres) en word er het zoveelste pikefightertje voor eeuwig op de bodem geparkeerd. Wat later volgt nog een baarsje van een cm of 30 en we besluiten de dag met koffie.

JONGENS IK HEB EEN PAAR HEERLIJKE VISDAGEN MET JULLIE GEHAD EN KOMENDE SEIZOEN GAAN WE DAT ZEKER NOG VERVOLGEN

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: