Start roofvissezoen 2012

Vandaag zie ik maar als de officiële start van mijn roofvisseizoen (als rasechte witvisser en mislukte barbeelvisser). Ik zou dit weekend eigenlijk de Neder-Rijn onveilig gaan maken met 2 vismaten, maar door ziekte en werkverplichting kon dat niet doorgaan. Daarom vanavond even 1,5 uur de tijd gevonden om tot het donker met wat kunstaas te smijten in een lokaal kanaaltje. Nu moeten jullie weten dat ik vorig najaar begonnen ben met roofvis en dat dat op een grote teleurstelling is uitgelopen. Blank na blank, vele soorten kunstaas en plekken geprobeerd. Vismaten vangen vis op hetzelfde aas, maar ik niet. Dat soort dingen. Mijn PR snoek staat op 61cm, gevangen bij toeval op de feeder. Dat niveautje laat maar zeggen.

Maar, nieuw seizoen, nieuwe kansen zeg ik. Dus vol goede moed naar de stek gereden. Het water was wat troebel en stroomde aardig door de vele regen. Een beetje zoeken naar de ‘beschutte’ plekken uit de stroom en met lawaaierig kunstaas. Eerst een klein rammelplugje van Comoran en vervolgens met de ouderwetse spinner. Dit leverde niks op, dus toen maar eens een Rappala j11 met felle kleuren aan de speld. Na 3 worpen het eerste boefje van de avond. Jippie, ongeveer 35cm dapperheid aan de haak. Zo blij, hij / zij mocht zelfs even gebruik maken van de zelfontspanner. Ik heb nog geprobeerd hem in de lens te drukken te drukken, maar het lukt niet echt
img_7107
Daarna een tijdje niks, maar na de j11 vlak langs een damwandje te halen plotseling een mooie beuk en daar eindelijk (voor het eerst van mijn leven 😳 ) een beetje een fatsoenlijke snoek. Geen monster, maar wel een mooi maats exemplaar. Vrij diep gehapt, maar na de kieuwgreep (ongeveer voor het eerst) succesvol uitgevoerd te hebben ging de onthaking nog best makkelijk. Ook deze vis mocht ook met mij op de foto. En wat krijg je dan….. foto mislukt, grrrrrr 👿 Ik plaats hem toch maar, maar met excuses en de belofte dat dat nooit meer gebeurt. O ja, natuurlijk ook mijn meetlint vergeten. Altijd leuk als je een Pr vangt. Ik gok 70 a 75 cm.
img_7120
Daarna nog even doorgevist, maar rond 19:15 was het mooi geweest. Deze avond is nu al succesvoller dan mijn hele roofvisseizoen van vorig jaar. Dus dat biedt perspectief. Dit najaar en winter maar eens vol overgave deze tak van de vissport oppakken en eigen maken. Ik hoop jullie nog veel te vermoeien met gigantische vangstverslagen.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: