08-09-2012 Autobandenrubber taai aan de Nederrijn (roofvis)

Door Henk

Ja het was te verwachten, geen stroming, geen scheepvaart (sluis is 2 weken dicht voor onderhoud) en lauw water (23 graden), toch maar gaan trollen, voor de caravan zitten is ook niks hè. Eerst maar eens met grote pluggen geprobeerd, als er al wat gevangen werd door collega vissers was het snoek, dus daar maar voor gegaan, na 2 uurtjes trollen nog niks alleen een trolpols van het toch wel zware kunstaas.

Daarna maar weer over gegaan naar onze altijd trouwe Spro pikefightertjes, die hebben me nog eigenlijk nooit in de steek gelaten. Anderhalf uur verder mijn eerste vis, een mooie baars van 43 cm, omdat we verder toch eigenlijk niks meer verwachten geen foto gemaakt.

Tien minuten later krijgt mijn vismaat `n doffe dreun op z`n hengel, een rare maar lange dril volgt, geen gebonk van snoekbaars of het typische gerammel van baars, blijft er maar een ding over, snoek!! maar de sprints bleven uit en de vis bleef lang diep.
Uiteindelijk komt ie in zicht, een mooie snoek van 83.
Traveler

opvallend model snoek, grote kop smal lijf en een gehavende staart, misschien daarom wat mager en die vreemde dril.
Een kwartiertje laten weer een hanger voor Sjaak, klein snoekbaarsje denk rond de 50, op exact de zelfde plek als de snoek.
Traveler

Het blijft wel vreemd dat vissen hoor, van je 3 en een half uur niks en dan 3 vissen binnen het half uur.
Nog een uurtje doorgegaan maar niks meer.
Later tegen de schemering toch nog een uurtje geprobeerd, misschien zijn die glasogen wat actiever.
Zelf 2 mooie vissen gelost en Sjaak nog een mooie te pakken van 66 cm.
Traveler

Mmmmm begint een gewoonte te worden dat m,n passagiers meer vangen dan ik, moet daar toch eens serieus mijn gedachten over laten gaan. Ik hoorde de dag er op van een andere visser dat ze bij Wageningen op de Nederrijn met 7!!!! boten maar 3 visjes hadden op een hele dag, hebben wij het nog niet zo slecht gedaan vind ik

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: