17-06-2012 Oranje verliest, Henk wint (roofvis)

Door Henk

Uiteraard weer een weekeindje Nederijn, dit keer volledig in het teken van de rovers. Afgelopen zaterdag een opstapper gehad uit Belgie!!!!!, deze via vismaat gezocht op RVF maar een keertje uitgenodigd, de jongen wilde zo graag een keer met een bootje op groot water. Komt om 14.30 aan en begint vrolijk voor een 1500 euro aan hengels en molens uit te pakken samen met een aanhangertje kunstaas.

Op de vraag hoelang die al op roofvis vist komt heel droog, net begonnen daarom wil ik ook een keertje mee .Het vorige weekeinde was trollen het grote succes dus daar maar mee begonnen, de omstandigheden waren wel sterk veranderd, er stond windkracht 4 dwars over de Rijn en de stroming was uitzonderlijk sterk met erg troebel water. Al met al zeer ongunstig, ik had `m dat s`morgens nog doorgebeld maar hij wilde toch komen, resultaat na 3 uur trollen 0 vis en bijna uit de boot gewaaid.

Ff happie eten en overlegd, voor anker doodaas vissen vond ie maar niks (ja daar was ik al bang voor gezien het materiaal) dus maar gaan verticalen. Om 8 uur was de wind inmiddels wat gaan liggen maar samen met de stroming nog te veel voor de elektro motor, dus het zou weer werken worden voor de kapitein.
Cor ging met plastic aan de gang en ik met de fireball, nou die fireball was een gouden schot, drift na drift beet en los, soms meteen soms net aan de boot, nou dat was vlug bekeken door Cor en dus ook een fireball er aan geknoopt. Echt anderhalf uur elke drift beet vaak samen tegelijk en elke keer lossers, toch nog 3 mooie 70+ snoekbaarzen in de boot kunnen krijgen en helemaal vol met adrenaline.
Om 10 uur gestopt wat Cor mocht nog ruim 2 uur auto rijden, tsja je moet er wat voor over hebben……
Al bij al gelukkig toch nog interessant af kunnen sluiten.

Zondag lopen denken, al dat lossen dat is niks hè, vandaag ook windkracht 4 recht in de lengte over het water, schuimkoppen op de golven en niet bevaarbaar. S’avonds wordt het rustiger en valt de wind rond half acht helemaal weg, voetbal is sowieso mijn ding niet en na veel getwijfel toch maar de elektro der achter en stingers gemaakt met grotere dreggen, ook een wat kortere en stuggere hengel opgetuigd en om een uur of acht richting “krib van gisteren” gevaren. Jongens wat heb ik een topavond gehad. vanaf het eerste drifje snoekbaars aan de fireball, in totaal 8 stuks binnen kunnen halen, kleinste 56 en de grootste 79 en minstens een stuk of 10 gelost, en dat op een spiegelgladde Rijn met een mooi naar de horizon zakkend zonnetje. Wat koeien en ganzen op de krib en 2 reigers aan de waterkant, vissen kan niet mooier worden. Om kwart voor 10 werd het minder en waren er ook steeds minder rode bollen tegen de bodem te zien op de hds, dus maar richting huis gevaren en nog net het laatste stukje afgang kunnen zien…….
Ik ging in ieder geval na een paar verdiende biertjes, met een bigsmile en een tevreden gevoel naar mijn bed en ik denk dat er dat veel niet kunnen zeggen gisteravond. Deze week toch maar eens rondneuzen naar een geschikt verticaalstokje.

ps nog geen kriebels Joris?

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: