10-06-2012 Nederrijn (roofvis)

Door Henk

Tsja het was de bedoeling om deze middag te gaan verticalen met de fireball, s`morgens al wat aasvis gevangen en om half 1 op de boot gestapt samen met mijn vaste campingvismaat Sjaak.
We wilden op de splitsing stuw/ sluis gaan vissen maar onderweg kwam ik op het idee om onderweg daar naar toe maar een plugje der aan te knopen en het nuttiger met het aangename te combineren, en dus ieder een dieplopende spro pikefighter der aan ivm met de zon.

Dat bleek de gouden greep voor die dag.Na een meter of 50 melde zich al de eerste snoekbaars, maar een kleintje van een cm of 45 maar toch, al meteen vis aan boord. De volgende was een slag groter en was mooi rond 70 cm, direct gevolgd door een bak van een baars van 45.

Om een lang verhaal een beetje in te korten, in totaal 17 stuks gevangen, 9 snoekbaarzen en 8 baarzen, en dat in 3 en een half uur, der zijn slechtere dagenMooi was het beeld op de onlangs aangeschafte lowrance HDS5, je zag een school aasvis boven de bodem en kort daarna was het in 50% van de gevallen hangen.

Lekker wezen wokken in Tiel en daarna toch nog maar even het water op, lekker rustig voor anker met doodaas een beetje het eten laten zakken, op de plek aangekomen geen ankers bij!!! Ja die stonden nog op de stijger hè. Die had ik die middag uit de boot geladen om wat gewicht te sparen voor de E motor en de 105 AH accu.

Dus toch maar weer een plugje der aan, en op een ander stuk ff gaan trollen, nog een snoekbaars gevangen en plotseling een hanger die heel rustig meekwam, maar wel met veeeel gewicht. Tis dat eer zo nu en dan een beetje beweging in zat anders had ik echt gezworen dat er een plastic zak aan zat. Langzaam aan begint de vis meer weerstand te geven en de slip begint rustig te tikken, mmmmmm adrenaline!!!!! Zou het een grote snoek zijn? Dat zou het roofvis trio compleet maken en het is dus wachten op de typische snoeksprint…. Nou die komt niet en ook het typerende schudden en bonken van snoekbaars blijft uit.
Ja, het is vis een zware vis die constant veel druk op de hengel houd en diep blijft, we weten het niet meer, misschien meerval?? na een minuut of 10 wordt het mystery opgelost en komt een mooie vals gehaakte 70+ snoekbaars boven, een beetje een teleurstelling en alle dromen van metersnoekbaars en meerval verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar spannend was het in ieder geval wel.

Nog wat plaatjes om het verhaal compleet te maken
Traveler
Traveler
Traveler
Traveler
Traveler
Traveler
Traveler

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. henk

     /  15 februari 2013

    der zijn zo van die dagen dat `t gewoon gaaaaat, hoop je daar ook nog eens op te mogen tracteren

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: