Ochtend method feederen in Zwolle

Na een aantal succesvolle visavonturen van vismaten gisteren, besloot ik vandaag ook maar eens een poging te wagen. Ik had een dag vrij en mijn vriendin moest werken, dus dat kwam mooi uit. Ik besloot naar een voor mij bekende stadsvijver in de wijk Westenholte te gaan. Vaste lezers hebben hier al meer over kunnen lezen, maar deze vijver bevat een goed bestand aan witvis (vooral veel brasem), zeelt en karper.

Tegen 7:15 was ik ter plaatse en kon de opbouw beginnen. Als voer vandaag een Ringers kant en klaar voer met wat green betaine en ‘Carp’ micropellets toegevoegd. De vijver bevat een bed met plompenbladeren in het midden. Deze was voor het eerst dit jaar weer bovenwater gekomen, dus ik had een mooi mikpunt. Ongeveer 1,5 meter voor het plantenbed de voerplek opgebouwd (6 methods voer) m.b.v. de lijnclip. Rond 7:45 de hair beaast met een gele Ringers boilie en vissen maar. Ik was vandaag in een luie bui, dus eerst maar eens met 1 hengel vissen.

Ik zat lekker in de beschutting van de bomen (wind in de rug) en het enige geluid waren de vogels en het geklepper van de ooievaars die aan het broeden waren in het nest naast mijn stek. Storend element was wel de rotzooi die achtergelaten was door (waarschijnlijk) een paar karpervissers. Flessen, pakjes shag, in het water gegooide barbequeue resten etc. Heb het natuurlijk een beetje opgeruimd, maar waarom doe je zoiets?

Zoals ik ondertussen gewend ben bleven de aanbeten uit. Daarom frequent bijvoeren (elke 10 minuten een method het eerste uur) en af en toe een aaswissel doorvoeren. Rond 9:00 de eerste hele felle aanbeet op een Dynamite baits 10mm softhook pellet (zo’n olie lekkend ding). Omdat het vrij ondiep is probeer ik de vis hier altijd zo snel mogelijk van de stek af te halen, voordat ze aan de oppervlakte gaan spatteren en onrust gaan veroorzaken. Omdat dit vrij gemakkelijk ging vermoede ik brasem, maar een meter of 5 voor de kant werd al snel duidelijk dat dit niet het geval was, want er werd plotseling flink tegengas gegeven. Mijn vermoeden en hoop werd als snel bevestigt: zeelt!. Geen hele grote (48), maar wel een lekker dikkertje.
img_6682_bijgesneden
img_0808

Ik vond het wel lang wachten, maar goed gelijk zeelt is een lekker begin. Helaas bleef het daarna weer rustig. Tegen 10:00 toch maar de andere hengel op gaan tuigen met een helicopter montage om een tweede stek op te kunnen bouwen. Pas om 10:15 weer een aanbeet op de method. Een lelijke brasem van 52 cm had zich vergrepen aan de mais / crab pellet cocktail . De vis was niet echt foto waardig (tenminste niet voor een verslag). En dat zegt wat als zelfs ik dat vind. Of raak ik al verwend?

img_0814

Het lange wachten werd voortgezet en uiteindelijk heb ik tussen 12:15 en 12:30 alleen nog een brasem van 50cm en een kolblei van 25cm gevangen. Beide vissen op de method feeder met een 10 mm butterscotch boilie. Wat wel grappig was, was dat er een snoekje van een cm of 40 op mijn method klapte bij het binnendraaien (metertje of 3 uit de kant), maar hij miste volledig. Op de hengel met de helikoptermontage heb ik geen enkele aanbeet gehad. Om 14:00 had ik de spullen weer gepakt en ging ik licht teleurgesteld naar huis. Het enige lichtpunt was die zeelt waarmee ik aftrapte, maar voor de rest was het een teleurstellende sessie. Nou ja, het kan niet altijd feest zijn.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: