17-05-2012 In de voetsporen van Kraal en Stoop (witvis / karper)

Door Marco

Lekker zo een dag vrij, na overleg met de directie besloot ik dat dit een mooie dag was om te gaan vissen. Maar waar, T Mun ? dat zou wel druk zijn. Blauwkapel ? trok me ook niet. Lage of Hoge Vaart ? hmm dat water was zo gruwelijk helder 2 weken terug dus la maar. Toen herinnerde ik me een uitzending van vis tv over de bosvijver in Benschop, ja daar zou ik gaan vissen.

Om 6 uur ging de wekker en na een bakkie koffie gezet te hebben liep ik naar de auto, om erachter te komen dat ik de ramen moest schoon krabben van het ijs. Grrrrrr midden mei en er was nachtvorst geweest. Met een angstig gevoel hoe dit de vangsten zou beïnvloeden reed ik naar Benschop. Rond 7 uur kwam ik daar aan, spullen eruit en een kleine 150 meter een pad volgen kwam ik bij de vijver.

foto1

Het was al druk met karpervissers en een paar vaste stok vissers, ik koos een plekje vlak bij de ingang, waar het ongeveer 15 meter breed is, ik was van plan tegen het eerste eiland aan te vissen. Als eerste schoot ik een paar handjes pellets en boilies naar de overkant, dit om alvast wat voer te brengen. Snel bouwde ik mijn hengel op en bracht een paar method korven met sonubaits crushed exploding feeder. Als haakaas had ik een ringers 10mm rood aan de hair. Na een half uur had ik de eerste top die bewoog door een lijnzwemmer, en merkte ik dat er vis op de stek zat, vanaf dat moment deed ik geweekte 4mm betaine pellets op de korf. Ik had dat van de week bedacht en was van plan dat eens uit te proberen. En dat legde me geen windeieren. De eerste korf met de pellets leverde me een kruiskarper op.

foto2

Vanaf dat moment had ik eigenlijk regelmatig beet, het ging niet om tientallen maar om het half uur had ik wel een vis te pakken.

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

Helaas is deze foto overbelicht maar het betreft echt een Zeelt.

Uit eindelijk toen ik rond half twee aftaaide stond de teller op 11 Kruiskarpers, 2 Brasems, 2 Giebels (werd mij verteld door een man die daar vaak vist dat het giebels waren) en 1 Zeelt van 54cm. Het werd uiteindelijk ondanks de nacht vorst een leuke visdag met mooie vangsten, vooral de kruiskarpers gaven mooie sport aan mijn speedmaster waar ik de 1oz top op gebruikte. De vissen ving ik op 3 na allemaal op ringers 10mm rood en geel, de Zeelt ving ik op een scopex 10mm boillie en 1 giebel en 1 brasem op een sonubaits paste pellet.

Wat mij opviel was dat alle vissen lekker dik waren, en 1 brasem liet zijn hom in het schepnet lopen, een bewijs dat zelfs op deze vijver die gemiddeld 1 meter 50 diep is de vissen nog niet afgepaaid zijn.

Ik ga zeker nog eens terug naar de Bosvijver, ik had vandaag mazzel en had nog een dag vergunning voor 3 euro, dat was 1 van de laatste, vanaf nu zijn ze 7 euro. Maar voor de vangsten en de omgeving heb ik dat er wel voor over, de vijver doet bijna Engels aan, en je kan er met alle vis disciplines prima uit de voeten daar.

Kortom een top hemelvaartsdag gehad.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: