24-02-2012 Nederrijn (witvis)

Door Henk

Zo inmiddels weer terug, vanmorgen 9.30 aangekomen op mijn vaste stek aan de Nederrijn, met de bedoeling wat windes te pakken. De rijn stond zowat stil vanmorgen, op zich geen gunstig water voor winde`s en het was behoorlijk nevelig.
Traveler

Goed eerst de speedmaster maar eens uitgepakt en begonnen met een korfje of 5 te voeren op een waterdiepte van ongeveer 2 meter, 35 meter uit de kant. De bedoeling was om als 2e hengel de nieuwe Preston in te schakelen maar dan ver uit de kant in de vaargeul waar het zo`n 7.5 meter diep is.
De speedmaster voorzien van 2 maiskorrels op de hair (vind ik gewoon safe aas om mee te beginnen). Ingegooid en terwijl ik nog met de Preston bezig was de top al krom, de eerst brasem van 2012.
Traveler

Zo dat gaat lekker dacht ik, toch maar wachten met de 2e hengel, en wachten en wachten, nou het bleek dus de beruchte blijmaker te zijn want er gebeurde niks meer. Toch maar na een uur niks, de Preston ingezet met een vismeelboilie op een meter of 70.
Traveler

Op de speedmaster nog eentje der bij gevangen rond half 12, nou daar blijf ik niet voor zitten, dus om 12 uur verhuist naar een plek waar het kort aan de kant (20 mtr) al 4 meter diep is (aan de andere kant van de krib die je ziet) en daar de speedmaster ingegooid, de Preston weer ver de Rijn op.

Na een kwartier of 3 de eerste brasem en vang er 4 in het daarop volgende uur, niet top maar we zijn bezig en uuuh nog geen windes. Dan word de hengel plotseling compleet krom getrokken, winde!!!! het was een goeie en gaf leuke sport maar helaas net voor het scheppen een klap en ondanks de elastiek onderlijn kapot balen, was een goeie, ruim boven de 50 maar geen foto dus. Dan even later weer alles krom en….. gewoon gemist, jammer maar ze zitten der.

Zaten der want het is weer op, vang om een uur of 3 nog een brasem en het begint te motregenen, ik stop er om half vier mee, nog op weg naar huis voor de spits. Ach 7 brasems, tis niet top maar het zijn wel weer de eerste, en lekker een dagje weg geweest. Helaas is de Preston nog maagd maar dat komt wel goed dit jaar.

Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: