“Zotte Zwollenaren” op de method

Vandaag was het weer eens zover. Witvisteam “Zotte Zwollenaren” kwam voor het eerst sinds de succesvolle sessie op ’t Mun weer bijelkaar om lekker te methodfeedervissen. Dit keer op een lokaal stadswater in Westenholte (Zwolle dus) waar we allebei reeds eerder succes geboekt hadden. Arjan was om 10:00 vanochtend reeds aanwezig op de stek. Ik moest eerst nog even werken en was iets na 11:00 aanwezig. Om 12:00 zat ik te vissen (tja, eerst even bijpraten kost ook tijd). Beiden visten we met Guru method korven met elastiek.

Als voer beiden Sonubaits method voer. Ik had er nog wat voorgeweekte bloedworm pellets (4,5 mm) doorheen gemengd. Arjan viste met een Sonubaits tuti fruti boilies. Ik met een pinapple smaak. Beiden in het midden van de vijver, maar wel een eind van elkaar af.

Iets voor 12:30 kreeg Arjan (eindelijk) z’n eerste goede aanbeet en hangen. Al snel werd het voor hem duidelijk dat het geen brasem of zo was, maar …. Zeelt!! Arjans eerste method zeelt is hiermee een feit. We hebben het allemaal vastgelegd op video, dus jullie kunnen allemaal meegenieten van dit gebeuren.

img_6100

Bij mij bleef het stil, dus zoals jullie ondertussen gewend zijn maar weer eens wat aaswissels doorgevoerd. Eerst een cocktail van crabpellet / mais / softhookpellet. Daar geen beet op. Daarna een rode Ringers 10mm boilie (shellfish). Daar kreeg ik na 13:00 m’n eerste aanbeet, maar pas tegen 13:30 de eerste aanbeet met vis. Een brasem van 50 cm. Geen grote vechter, maar gelukkig was de kop eraf. Ongeveer 3 kwartier later nog één van 52 cm.
img_6103
img_6105
Bij Arjan bleef het stil. Ook hij wisselde wat af met aas (witte ringers shellfish, Sonubaits tuti-fruti, knalroze scopex pellet, rode Ringers). Het mocht allemaal niet baten. Nog wel af en toe een tikje, maar het zette niet door.

Omdat het bij mij ook rustig bleef ging ik ook de klassieke feeder maar eens optuigen. Rond 15:15 ving ik daar m’n eerste voorntje mee van 10 cm. Maden op dit water staat eigenlijk garant voor kleine vis. In ieder geval wel wat actie.

Rond 16:00 ging Arjan opruimen, zodat hij z’n zoontje van de crèche kon halen. Tijden zijn opruimen ving ik nog een brasem van 52 op een crabpellet / mais combinatie.

img_6110
Terwijl ik de brasem weer terugzette ook weer een aanbeet op de klassiek feeder en wederom een klein voorntje.
img_6111

Ook na het vertek van Arjan bleef het rustig. Op de klassieke feeder heb ik nog 3 ruisvoorns gevangen
(kleintjes van 10, 16 en 19 cm). En op de method nog een brasem van 42 cm (rode Ringers).
img_6116
img_6114

Ik zat er aan te denken om het laatste uurtje de boel af te breken en de spinhengel op te maken, maar twijfelde nog. Die twijfel werd voor me weggenomen toen ik tegen 17:30 mijn method korf binnenhaalde.
Deze was bijna aan de oppervlakte, toen plotseling een kolk, even weerstand (heel duidelijk vis) en…… weg. De onderlijn was er finaal af!! Dat was dus een snoek die zich vergreep aan mijn tollende boilie.

Als een gek heb ik mijn witvisspullen opgeruimd en heb ik met divers kunstaas (plugje, softbait, spinner) geprobeerd wat snoek te verleiden. Helaas geen enkel stootje gevoeld. Wel heel veel last van rotzooi. Bijna elke worp haalde ik planten binnen.

Tegen 19:00 was het genoeg en ben ik met onderstaande lucht als laatste beeld op mijn netvlies naar huis gegaan.
img_6118
Een lekker dagje. Gezellig weer eens met z’n tweeën gevist. Niet heel succesvol, maar wel een mooie zeelt voor Arjan. Het was ‘hard werken’ om de vis te verleiden. Waarschijnlijk één van de laatste method sessies van dit seizoen (het wordt alweer koud)?

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: