Wat een schattige snoekjes

Dit weekend wilde ik het ook nog een paar uurtjes proberen met wat kunstaas. Vanochtend had ik wat verplichtingen, maar vanmiddag had ik nog even 2 uurtjes om wat te spinnen op het Overijsselskanaal tussen tussen Zwolle en Heino. Ik heb hier al wat eerder kleine roofvissuccesjes gehad, dus nog maar eens proberen. Doel: snoek en wellicht wat baarsjes (of nog liever: baarzen)

Mijn kunstaasvooraad is nog maar zeer klein en ik heb eigenlijk alleen vertrouwen in m’n spro spinner (firetiger), blad 4, 11 gram. Hier dus ook mee begonnen. Om 15:15 stond ik te vissen. Zoals altijd begin ik daar bij het viaduct waar de N35 overheen loopt.

c63ed722
Een flink stuk of af te vissen, helaas nog niet gemaaid (klamme iphone, dus wat ‘blurry’ deze foto)

Na nog geen kwartier de eerste snoek, een reus van 23 cm. En nee, het is niet eens m’n kleinste record (da’s 17 cm). Ach, het is geen partij, maar het blijft wel leuk. Met een beetje geluk klapt er een metersnoek op dit visje tijdens het binnendraaien.

66ab76d5
Snoekje 23 cm

Na nog eens 5 worpen vanaf dezelfde plek, pats weer een snoekje. Nu een wat grotere van 45 cm.

snoekje 45 cm

Dat is een lekker begin. De regen die echt met bakken uit de hemel komt vergeet ik daardoor helemaal. Regenjasje aan en het komt helemaal goed.

Qua vangstgen valt het dan wel ff stil. Zover mogelijk (er is veel hoog riet) vis ik het kanaal af. Er drijft redelijk wat troep in. Heb er niet heel veel last van, maar er is heel veel de kanten ingedreven, waardoor ik moeilijk langs de rietkragen kan vissen. Dat zijn toch de mooi plekken normaal. Nog wel een tweetal volgers: een kleine baars die ook nog even bij de spinner blijft plakken als ik hem helemaal stil in het water houd. Ook zie ik vlak voor de kant nog een heel klein snoekje (echt niet groter dan 15cm) een duik op de spinner nemen.

Iets na 16:30 toch weer een vis. Een mooie baars van 21 cm.
00dce20a
Baars 21 cm

Ik besef me nu dat het toch wel heel hard regent en dat m’n broek behoorlijk nat begint te worden. Even terug naar de auto om toch maar ook de regenbroek aan te doen. Gezien de magere vangsten het laatste uur ook maar eens aan de andere kant van de weg proberen (kanaaltje loopt onder de N35 door). Daar heb ik het nog een minuut of 20 geprobeerd, maar geen enkel stootje gehad. Ook nog even een andere spinnertje en een klein Spro plugje geprobeerd, maar op één of andere manier heb ik daar niet zoveel vertrouwen in. Het is een heel licht plugje en ik ‘voel’ hem niet goed.

De laatste 10 minuten toch nog maar weer aan de ‘goede’ kant van het kanaal proberen. Daar ving ik iets na vijven het laatse miniscule snoekje: 21 cm schoon aan de haak. Wat een poepie! Daarna lekker naar huis om weer droog te worden.

alt=”adf9aa84″ width=”1022″ height=”763″ class=”alignnone size-full wp-image-3041″/>
Snoekje 21 cm, m’n iphone wordt wat klam door het vocht, dus de foto wordt ook wat vaag

b3d9afba
[size=85][i]Maar zo, is tie toch nog best wel stoer hoor![/i][/size]

0a49ce80
Hier heb ik alles mee gevangen vandaag, de lak raakt al beschadigd. Een goed teken

Het roofvissen bevalt me prima. Wat eerder al zei moet ik m’n kunstaas collectie nog behoorlijk gaan uitbreiden want 1 spinner waar ik vertrouwen in heb is wat weinig voor het komende winterseizoen. Ik wil vooral iets groter aas kopen. Ik heb toch het gevoel dat je met die pleine spinnertjes toch ook wat kleinere visjes vangt (mijn ervaring in ider geval zoals jullie zien).

Nou heb ik vorige week een paar spinnerbaits en een tweetal shads besteld op internet. Dus dat komt ook binnen morgen als het goed is. Ik heb ook 1 zelfbouw spinnerbait besteld. Jullie krijgen natuurlijk een uitgebreid verslag van met foto’s van de bouw van dit aasje. Ook als het mislukt krijgen jullie een frustratie verslag 😀

Tenslotte kunnen een aantal mooie pluggen / jerkbaits ook niet ontbreken en wil ik binnenkort een paar (Sizmic) toads aan gaan schaffen. Samen met een collega heb ik op Ebay een enorm pakket met 16 pluggen besteld. Chinese makelij, dus slechts 17 dollar! Kan haast niks zijn, maar voor dat geld wilden we het gewoon eens proberen. Hopelijk krijgen we dat eind deze maand binnen. Zie deze link voor het pakket:
http://www.ebay.com/itm/HUGE-Lot-16-Brand-New-Fishing-Lure-Baits-Tackle-W6-/250869942118?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69038766

Hier alvast een plaatje. Het glimt allemaal mooi in ieder geval, ha, ha. Ben benieuwd of het ook nog een beetje actie heeft.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: