Stadsvijver in Westenholte (Zwolle)

Ondanks het super mooie weer van afgelopen weekend, had ik toen geen tijd om te vissen. Het begon dus alweer behoorlijk te kriebelen, want ons avontuur op ’t Mun was de laatste keer vissen voor mij.

Daarom vandaag wederom vroeg begonnen met werken en lekker op tijd vertrokken om de vijver in Westenholte maar weer eens onveilig te maken (vistechnisch dan he). Dit keer ben ik aan de ander kant van de vijver gaan zitten. Grootste voordeel was dat ik de auto nu naast m’n plek kon zetten, dus geen gesjouw met spullen. Het weer was wel een stuk minder en het waaide behoorlijk, maar het was wel droog in ieder geval.
img_6072
img_6077

Ik besloot vandaag gewoon met 1 feeder te vissen en alleen method. Als voer Sonubaits ‘Supercrush F1’ vermengt met voorgeweekte rode bloedworm pellets (4,5mm). Qua voerkorf ben ik overgestapt van Preston naar Guru elastiek korven van 28 gram. Deze zijn ‘visveilig’ bij lijnbreuk. Daarnaast kan ik snel van aas wisselen door een onderlijn te bevestigen aan een tweede elastiek. Na inhalen zijn deze elastieken erg simpel te vervangen (gewoon vastklemmen aan lus op de hoofdlijn). Na opbouw van de spullen en voeren (wat af en toe wat lastig ging door wegwaaiende korven) was ik om 16:00 daadwerkelijk aan het vissen. Ongeveer in het midden van de vijver, vlakbij een bed met plompebladeren

Als eerste aas een witte Ringers 10 mm boilie op de hair. Na 20 minuten geen enkele aanbeet gezien. Dus maar eens een aaswissel. De 10mm pinapple boilie van Sonubaits waar ik de vorige keer lekker mee heb gevangen hier. Na een half uur ook op dit aas nog steeds geen stootje gezien. Blank visioenen kwamen alweer voorbij, maar ik had nog even natuurlijk.

Over een ander boeg dan maar: 1 maiskorrel i.c.m. een 4mm softhookpellet op de hair. Tien minuutjes later kreeg ik daar eindelijk m’n eerste voorzichtige aanbeet op, te snel de hengel gepakt echter en dus niks. Opnieuw ingooien dan maar weer. Een kwartiertje later weer geen beet, dus wilde ik een aaswissel gaan uitvoeren. Hmm, alles eraf (het aas). Ik dacht ook al wel iets gezien te hebben, maar dacht dat het de wind was. Het mais en de softhook pellet zijn ook wel een beetje zacht, dus laat dat makkelijk los. Ik had nog een beaasde onderlijn klaarliggen met hetzelfde aas, dus die toch maar te water gelaten.

Ondertussen besloot ik het aas maar eens groot aan te pakken:
lange hair, haak 8 met daarop een coctail van een 4mm softhook pellet, 1 maiskorrel en 1 crab pellet. Deze laatst is wat wat harder en kon dus ook mooi als stopper dienen.
img_6073
Groot aas voor grote vis

Ik was net klaar met de fabricage van deze coctail toen ik eindelijk m’n eerste echte aanbeet kreeg. Een grote zwiep en een terugloper (het was toen al 17:45). Ik voelde gelijk dat dit een behoorlijk vis was. Even dacht ik aan zeelt, de vis gaf behoorlijk partij, maar uiteindelijk kon ik een mooie brasem van 54 cm landen.
img_6075
Brasem 54cm

Omdat ik net de onderlijn had beaast, toch maar met het grote aas gaan vissen. Binnen 5 minuten een felle aanbeet en hebbes. Een klein, extreem slap brasempje van 43 cm was erbij.
img_6076
Brasem 43 cm

Nogmaals de grote coctail gemaakt en het water in. Na 10 minuten weer een felle zwieper en weer raak. Ook weer een slome brasem, maar wel weer 54 cm
img_6080
Brasem 54cm

Zo heb je helemaal niks geen beet en dan plotseling 3 vissen in 20 minuten!

Gek genoeg valt het dan stil. Zou het komen omdat de laatse vis onmiddelijk aan de opervlakte aan het spatteren was (boven de voerplek), ondanks dat ik de hengel laag hield? tussen 18:00 en 19:00 nog wel wat laffe tikjes gezien. En ook nu was een keer het volledige aas van de hair (ondanks de harde pellet onderaan de hair). Pas om 19:00, (begon net met opruimen) weer een felle zwieper en een klein brasempje van 40cm was de klos. Ook deze gaf niet veel partij.
img_6081
Brasem 43cm

Tijdens het verdere opruimen nog tweemaal een felle aanbeet en het zachte aas van de coctail was eraf. Ik wist echter geen vis meer weten te vangen.

Een niet zo heel speciale, maar toch nog redelijk succesvolle avond vissen zo. Het wordt irritant snel donker, dus dit soort dagen hebben eigenlijk nauwelijks zin nog. Ik begin nu redelijk de method onder de knie te krijgen. Het is wel telkens even zoeken naar het aas wat goed loopt op een dag. De vorige keer op dit water was het 100% pinapple boilie. Nu meer het vis achtige method aas.

O ja, ik hoop niet dat jullie mijn foto’s van de niet al te spectaculaire brasems al zat worden. [size=150][b]Dan hebben jullie namelijk dikke pech [/b][/size] bbggfftt !! Ik zit nog in de fase dat ik blij ben met elke vis. Alles wordt gemeten, gefotografeerd en op vangstregistratie gezet. Als ik ook sessies ga krijgen met 50 brasems per dag, dan zal dat wel veranderen, maar vooralsnog niet dus.

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

 1. Tim

   /  27 oktober 2019

  Hey, Ik vroeg me af waar deze plek is. Ik Vis ook in Zwolle maar weet geen plekken. Hopelijk kunt u mij helpen. Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Hoi Tim, Dit is de vijver in Westenholte die achter Boels verhuur zit. Als je op op google maps het adres opzoekt van Boels (schoeneweg 3), dan zie je de vijver vanzelf.

   Succes ermee.

   Groeten,

   Joris

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: