Stadsvijver “De Dobbe” (Zwolle)

Waarschuwing vooraf: dit verhaal bevat aanstootgevende naaktslakkenporno

Na een succesvolle method feeder avond van mij een paar dagen geleden, besloten mijn vismaat Arjan en ik vandaag een hele visdag te besteden op een Zwolse stadsvijver ‘de Dobbe’.

Het weer zou goed worden, dus dat was heel wat. Om 7:45 heb ik Arjan opgehaald en rond 8:30 was hij visklaar. Ik was weer eens aan het opbouwen. Arjan durfde het weer aan de method feeder op te tuigen (na wat overtuigende verhalen van mij). Beaast met een 10mm tutifruti boilie ging z’n korf (gevuld met Sensas voer) te water. Een mooie plek op ongeveer 1 meter van een eilandje met overhangende bomen.

Rond 9:00 was ook ik visklaar en kon het voeren beginnen ( ‘Ringers Bag-Up Carp and Bream Mix’ in de 30 grams elastiek korf van Preston ). Ik had niet mijn inwerpdag vandaag, dus per ongeluk had ik een behoorlijk verspreide voerplek. Als eerste een 10 mm witte Ringers shellfish bolie aan de hair.

Ondertussen ging ik ook m’n tweede feeder op de klassiek manier optuigen. Sensas feeder voer vermengt met maden /casters en gecrushte mais. Deze ging meer richting het midden van de vijver.

Wat daarna volgde waren een paar angstaanjagend visloze uren. Beiden hebben we alle mogelijke boilies en pellets geprobeerd (chocola, crab, tutifruti, shellfish, pineapple). Daarnaast ook nog mais en zelfs een maggot ring. Bij deze laatste werden alleen de maden leeggeknabbeld door kleine vis waarvan ik de aanbeten niet zag. Beiden hebben we 1x een laf aanbeetje gezien, maar verder helemaal niks. Ook op mijn klassieke feeder kreeg ik geen aanbeten.

Gelukkig hadden we toch nog een hoogtepuntje in de vorm van deze lekker naakte slakken die Arjan gebruikte als huwelijksbedje:
img_5748

Om 11 uur was Arjan het zat. Hij stopte met de method en zette z’n klassieke montage op. Met hetzelfde voer op dezelfde plek viste hij verder met maden. Binnen 1 minuut was de eerste vis binnen. Een klein voorntje, maar eindelijk leven. Over het algemeen vang je hier op maden alleen kleine witvis, maar na zo lang geen beet is dat natuurlijk ook welkom. Rond zelfde tijd ving ik ook m’n eerste voorntje op de klassieke feeder, dus de potentiele blankdag was van de baan.

Ik ging nog wel even verder met de method, want ik wist dat het mogelijk was hier. Bij Arjan volgde de ene aanbeet na de andere. Veel vis dus. Allemaal kleine voorn, maar ook een paar mooie exemplaren van rond de 20cm een klein brasempje (rond de 30) en een bleitje.

Ondertussen verspeelde ik m’n method montage omdat deze vast bleef zitten aan iets onderwater. Vlak daarna bleef m’n klassieke montage in een boom haken en schoot los en daardoor knapte de hoofdlijn en was ik ook deze korf kwijt. Arjan ving ondertussen vrolijk verder…
img_5749
Veel van dit soort visjes, maar ook wel groter

Uiteindelijk kwam er aan het einde van de dag toch nog een fatsoenlijke vis het net in bij mij (op de klassieike feeder met maden / casters). Een brasem van 53 cm. Geen mooi exemplaar, maar ik was er zo blij mee op dat moment ie met mij op de foto mocht:
img_5751

Om 16:30 was het mooi geweest en zijn we gestopt. Eind resultaat: toch nog 19 vissen en een stuk of 10 missers voor Arjan. Voor mij slechts 5 stuks en een paar missers, maar wel nog 1 groot exemplaar. Het leek een beetje op ons avontuur op de Vecht van laatst. Arjan de meeste vis, maar ik had in ieder geval nog een mooi ‘maats’ exemplaar. Is dit een patroontje? Op de method feeder was het vandaag echt helemaal niks. Raar, de ene dag loopt dat hardstikke goed, de andere dag is het niks.
img_5752
Toch een netje vol

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: