28-08-2011 Dagje Blauwkapel (witvis)

Door Marco

Vanmorgen om kwart voor 6 ging de wekker, en buiten kwam het met bakken naar beneden. Lekker me nog omgedraaid, rond half 7 werd ik wakker en het was droog. Toch er maar uit gegaan en koffie gezet. Even rustig aangekeken of het droog bleef en om kwart over 7 op weg gegaan. Ik was van plan om naar de vijver van slot zeist te gaan maar gister ben ik daar even langsgegaan en ik had gezien dat daar wel heeeeel erg veel waterplanten in stonden. Gisteravond bedacht om naar Benschop te rijden om de kruiskarpers aan de haak te slaan. Maar aangezien het weer niet echt lekker was toch besloten om dichtbij te gaan vissen dus op naar Blauwkapel.

Daar kwam ik aan om half 8 is tenslotte lekker dichtbij, ik had een karperhengel thuis al klaargemaakt dus die lag al snel te wachten op vriend karper. Met pva een hand pellets van 12mm erbij en met de werpstok een 30tal boilies erbij gegooid. Ik wou dat weer eens proberen meestal vis ik met 2 feeders.

Snel de speedmaster feeder opgetuigd en een paar korven te water gelaten, met voer uiteraard. Hair beaasd met een ringers wit 10mm en op de plek gedeponeerd, op dat moment kwam er een run op de karperhengel. Dat verbaasde me heel erg want die lag misschien net een 10 a 15 minuten minuten in het water. Snel pakte ik de hengel op en draaide de molen van de baitrunner af. Ik zocht contact met de vis en de hengel trok even mooi rond. Ik dacht Yeaaaaah en een fractie van een seconde later dacht ik ………………………………………….. de hele dikke van Dale door. Los, ik draaide de lijn in en de hele rig was ongeschonden. Snel weer ingegooid en hopen dat de vis terug kwam.

Voor de rest kan ik vrij kort zijn, in de daaropvolgende 3 uur ving ik 4 brasems van rond de 50cm en zo af en toe kwam het met complete mammoettankers tegelijk naar beneden, mijn trouwe rainboss paraplu hield me gelukkig goed droog maar prettig was het niet dit samen met de losser op de karper hengel vernagelde mijn humeur grondig.

Uiteindelijk de feeder binnengehaald en een groene Sanders crab lipmussel boilie op de hair gezet. Deze weer ingegooid op de voerplek, en terwijl ik een shaggie draaide besloot ik na dit shaggie naar huis te gaan. Rustig zittend onder de paraplu zat ik eigenlijk gewoon relaxed rond te kijken, langzaam draaide ik mijn hoofd rond en uit mijn ooghoek zag ik de 2oz top flink doorbuigen. Hangen maar dit was effe wat ander dan de vorige vissen de vis werkte het hele stuk van 30 meter tegen en zelfs een 2 meter voor de kant nam hij nog een spurt. Vergeten was de morgen vol regen en teleurstelling, wat was het heerlijk om zo een vis op deze hengel te krijgen, drillen is echt een feest op deze speedmaster methodfeeder hengel, vooral als het een vis is als deze zeelt van 51cm

foto1

Nadat ik de zeelt geschept had en onthaakt had even een foto gemaakt en ben ik gaan opruimen. Ik vond het welletjes en verheugde mij op een middagje bankhangen en voetbal kijken. Alhoewel ik nog steeds baal van de losser en van het weer, maakt de vangst van deze zeelt op mijn nieuwe hengel veel goed. Hij heeft een hele mooie actie en toch genoeg body om ook sterkere en zwaardere vissen de baas te kunnen.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: