Feederen op de Overijsselse Vecht bij Dalfsen

Na een succesvolle en leuke vissessie met vismaat Arjan ben ik vandaag (24-08-2011) opnieuw naar de de Overijsselse Vecht bij Dalfsen aan de Ruitenborghweg gereden. Na wat tips van witvisforum.nl forumleden wilde ik eens proberen wat gerichter op de grote brasem te vissen. Het plan was 2 a 3 meter uit de overkant met de klassieke montage, lange onderlijn beaast met een lekkere tros wormen.

Eerst even maden halen. Bij de winkel begon het al goed. Iemand bood mij een parkeerkaartje aan voor een kwartier. Precies wat ik nodig had. Ik zag het als een goed voorteken.

Aangekomen bij het water zat er nog 1 andere visser. Het was een wat oudere man met al evenoude hengelspullen. Hij had in een uurtje tijd 2 brasems gevangen met (in mijn ogen) wel heel bijzonder aas: rivierkreeftjes. Gewoon van die lekkere gekookte van de supermarkt. Hij viste vlak uit de kant vanwege de stroming en de vele rotzooi die door de stoom meegevoerd werd.

Na opgebouwd te hebben was ik tegen 13.15 klaar om te voeren. M’n 40 grams speedkorf mooi richting overkant en ………. blaf, binnen een baar tellen lag de korf 30 meter verderop. Ok, zwaardere korf dan maar, 50 gram. Zelfde verhaal. 70 gram en zelfs 80 gram werden allen meegevoerd. Als de korf uiteindelijk bleef liggen zat er binnen de kortste keren zoveel rotzooi (gras, takken) tegen de lijn dat de top diep doorboog. Kortom er was gewoon niet te vissen op afstand.

Toen maar net als m’n buurman vlak uit de kant geprobeerd (metertje of 5 a 6) met een 60 grams korf. Ook daar werd korf meegevoerd, maar ik kon nog net vissen. Na verloop van tijd had ik nog geen beet, dus maar eens indraaien (dat was rond 14:00). Dat ging nogal zwaar, dus ik dacht dat ik weer allemaal planten had. Niet dus, vis! Door het continue gezwabber van de top door planten en rollen van de korf had ik dat helemaal niet door. Het was een kolblei van 35 cm. Geen grote vis, maar voor een kolblei wel. Helaas m’n fotocamera thuis laten liggen, dus geen foto.

Na deze vis nog even doorgevist met natuurlijk aas (maden, wormen, mais). Rond 15:30 ben ik maar gaan inpakken, want het enige wat ik ving was gigantische partijen drijvend plantenmateriaal. Ik was eigenlijk van plan om tot 18:30 door te vissen, maar het was niet te doen. Daarom maar op tijd naar huis, snel eten en daarna maar eens proberen op een Zwolse stadsvijver: de Dobbe.

Mijn buurman was ook aan het opruimen. Hij had alleen nog 2 kleine voorntjes gevangen. Toen ik hem vertelde dat ik vanavond ook nog ging vissen bood hij me de rivierkreeftjes aan. Ach, waarom ook niet dacht ik. Dit had echter wel gevolgen. Dit kunnen jullie lezen in het verslag van de avondsessie op de Dobbe in Zwolle.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: