20-08-2011 Vissen met de speedmaster commercial feeder (witvis)

Door Marco

Twee weken geleden heb ik een nieuw visstation aangeschaft. Eigenlijk wou ik een nieuwe hengel kopen, maar had ik uit de gein mijn plateau en viskist op marktplaats gezet. Binnen een dag was er iemand die een prijs bood die mij aanstond, en zat ik zonder. Daardoor had ik de hengelplannen even naar achter geschoven. Ik ben trouwens dik tevreden ever het Ron Thomson visstation, is stabiel, functioneel en overzichtelijk.

Maar ik had al eens aan een beastmaster method feeder gevoeld en dat beviel me wel, maar ik had ook mijn oog laten vallen op een heavy feeder van JC Cameleon. Verleden week ben ik zaterdags wezen vissen met ”berucht” witvisforum lid Erik45. Die had het ook over de methodfeeder maar dan de speedmaster van Shimano.

Kort en goed gezegd ik heb hem verleden week zaterdag na het vissen in mijn handen gehad, en zondag heb ik hem besteld. Maandag heb ik hem opgehaald en s’avonds heb ik hem al uitgeprobeerd, in die 2 uur durende sessie beviel me de hengel al erg goed.

Vanmorgen was ik om half 7 aan mijn favo waterje Blauwkapel. Ik viste met de speedmaster met de 2 oz topdeel daaraan een 30 grams methodfeeder van preston. Als lokvoer gebruikte ik sonubaits groundbait met ringers 2 en 6 mm geweekte voerpellets. Als haakaas had ik Ringers wit. rood en gele boilies. Van Sanders had ik mini boilies in de smaken scopex, mussel en garlic. Ik had ook nog Sonubaits softe hookpellets, maar daar heb ik amper gebruik van gemaakt.

Na drie kwartier diende zich de eerste brasem aan een mooie platte van een kilo of 1.5. Snel onthaakt en 10 min later had ik zijn broer aan de haak, doordat de feeder 2 delig is heeft hij een meer parabolische actie dan de traditionele feeders. En met de 2 oz top kreeg ik de feeder strak tegen de overkant. De hengel is gewoon prettig in gebruik, en ik was benieuwd hoe tie zich zou houden tegen een sterkere vis.

Na een aantal brasems geveangen te hebben, had ik de hair beaasd met een scopex gele boilie met een tiger fish hook pellet. Na ongeveer 10 minuten werd de hengel half uit de steunen getrokken en begon een sterke vis zich te verzetten. In blauwkapel zijn de brasems al niet mis, voor brasems verzetten ze zich goed. De voorns komen voor in baksteen formaat, zoals Erik er verleden week 1 ving. Karpers doen het ook zeer goed maar voor de eerste twee was de vis te sterk, en karper kon maar daarvoor was de dril niet heftig genoeg.

Het bleek een kerngezonde mooie zeelt van 53cm en 1.6 kilo.
zeelt20-08

Maar wat een heerlijkheid was de dril aan deze hengel. De actie was top. Vlak onder de kant nam de zeelt nog een run en de hengel trok mooi rond en ving de vis mooi op. Wat een geweldige hengel voor deze sport. Na de zeelt ving ik nog 3 brasems, het was ondertussen half 1 en ik vond het welletjes. Op mijn gemakje ingepakt en met een tevreden gevoel naar huis gereden om lekker te genieten van het weer.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: