“De Dobbe” (Zwolle)

Na mijn blankdag van afgelopen vrijdag de boel maar weer eens ingepakt voor een avondje vissen op een Zwolse stadsvijver “De Dobbe” (zie deze link voor info)

Het is een water waar veel gekarperd wordt en waar veel witvis zit, dus een mooie plek voor de Method feeder. Met een aantal tips van medeforumleden in het achterhoofd ben is ‘s-middags eerst nog even naar de winkel gegaan voor een ander methodvoer en wat nieuwe boilies van Ringers. Het (Method) voer wat Stefan mij had aangeraden (Ringers dark en Ringers Carp), had men helaas niet. Wel nog eventjes 2 soorten Ringers 10 mm boilies aangeschaft (rood en wit).

Vol goede moed de boel opgebouwd en rond 19.00 begon ik met voeren. Eerst 5 lichte preston flat inline method korven (15 gram), gevuld met met ‘Sonubaits Match Method Mix’ gebruikt om een voerplek aan te maken. Daarna onderlijn monteren. Eerst een standaard onderlijn met hair van Korum met quikstop. 18,5/100, 10cm, haakmaat 16. Oei, die Ringers boilies splijten in 2 stukken met zo’n quikstop. Gelukkig ook nog ondelijnen bij me met ‘gewone hair’ (ook Korum, 10 cm, 18/100, haak18). Wat een geklooi, die stoppertjes erop prutsen!!

Zo, na de inworp eens rustig m’n nieuwe aasbak inrichten. Let wel: een mooie ‘Matchcraft Fischingtackle’ (die nieuw 109 euro kost) voor 25 euro!! Leve Marktplaats. Erg handig, alles bij de hand en als je klaar bent de bak dicht doen en je hebt opgeruimd.

img_5343
Wel lekker zitten, met het gezicht in de zon

Na 30 minuutjes tikken op de top (wilde eigenlijk net aas wisselen). Shit, te snel gereageerd. Inhalen, voer in de korf en maar weer ingooien. De boilie was nog goed.

Ondertussen maar eens m’n ‘oude’ feeder opgetuigd met een ‘klassieke’ montage (25 gram gaaskorf, 45 cm onderlijn, 12/100, haak 14). Korf gevuld met Marcel van den Eynde Dynamic Feeder voer (gevonden in m’n koffer, was ik vergeten). Eerst een paar keer voeren en daarna aas op de haak: een mestpiertje, 2 maden en een caster.

Na verloop van tijd de method maar weer opgehaald en het aas vervangen voor een Ringers 10mm boilie, maar dan rood. Tevens nog een soft hook pellet op de hair.
Na opnieuw ingegooid te hebben beet op m’n standaard montage. Ik zag gelijk al dat het iets klein was. Een blei van 10 cm. Wat een gevecht wat een dril! Run na run bleef ie gaan, de slip rookte en gierde, maar na een mooi gevecht kon ik hem toch landen.

De rest van de avond ging eigenlijk praktisch hetzelfde. In totaal 4 kleine visjes gevangen op de klassieke montage. Ook nog wat leeggezogen maden en weggevreten wormpjes. Alleen klein spul actief dus.
collage1
Dit zijn geen kleine visjes! Ik heb enorm grote handen!

Op de Method nog wat laffe tikjes gehad op de rode Ringers Boilie en ook nog 2x op een ananas boilie van Sonubaits. Niks zette echter door. Om 21.15 gaan opruimen, waarbij de muggen ook wakker werden, dus met een aantal flinke bulten (waaronder 1 op m’n voorhoofd) huiswaarts gekeerd.

Samenvattend: weer niet een echt geslaagde visavond, maar wel wat actie gehad. Daarnaast was het lekker weer en waren het dus best goed bestede uurtjes.

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: