Feederen Weide Aa, Zwolle

Waarschuwing: dit verslag bevat geen foto’s van mooie vissen…… ook niet van lelijke trouwens, tis een beetje triest eigelijk…..

Vandaag wezen vissen op de Weide Aa in Zwolle. Mooi kantvis water. Afgesloten van ander groot water (oude zandwinput). Schijnt veel gekarperd te worden, dus lijkt me ook geschikt voor miniboilies e.d.

Vol goede moed. Camera mee, want vandaag ging het gebeuren. Veel spectaculaire vangsten die vastgelegd moesten worden voor mijn Witvisforum vrienden. Rond 11.15 kwam ik op de stek aan. Iets voor 12.00 kon er ingegooid worden.
img_5219
img5221
“Als jullie verder lezen weten jullie waarom ik tijd had om met m’n camera te spelen……”

Een week geleden ben ik hier voor het eerst wezen vissen (3 uurtjes in de avond). Niet veel gevangen toen. Een voorn en een mooie grote brasem van rond de 50cm. Dat verdient een herkansing vond ik. De vis begon toen pas te bijten op het moment dat ik wat vanille poeder door m’n voer mengde. Dus nu had ik het voornemen m’n zoete voer (vanille) te gaan gebruiken.

Eerst een voerplek aangelegd met een een paar grote korven gevuld met zoet brasem voer (Oranje / vanille van Geers). Helicopter montage met 10cm 18,5/100 onderlijn van korum (hair met quikstop), speedkorf van 40 gram. Als 1e aas een 6mm softhookpellet + 10mm ananas boilie (daar ving ik vorige week de brasem mee). Na 30 minuten nog geen enkele beweging gezien, dus maar eens wat anders proberen. Tijdens het aanleggen van de voerplek merkte ik al dat er 10 a 15 meter uit de kant troep in het water lag. De boel bleef niet echt vastzitten, dus ik dacht dat het geen probleem ging opleveren………. wel dus. M’n korf zat ergens muurvast en ik heb het spul af moeten breken. Dat begint al goed.

Opnieuw een helicopter montage aangemaakt. Nu als aas weer een ananas boilie van 10 mm, maar tevens een maggot ring aan de hair met een dikke tros maden. Helaas, ook dit leverde geen enkele aanbeet op. Bij het indraaien bleef de boel weer vastzitten. Gelukkig kwam het nu wel los, maar toch besloot ik m’n hele hebben en houden even 50 meter te verplaatsen.

Opnieuw voeren en nog steeds ‘helicopterend’ weer een ander aasje geprobeerd. Eindelijk dat blik Unox smac maar eens aangebroken (wat een ranzig spul, ik eet nog liever een handje maden) en in combinatie met een zoete maiskorrel op de hair gezet. En wat denk je……. helemaal niks.
Nogmaals een ander aasje: crab pellet 8mm + mais……. weer niks.

Even een overzichtje tot nu toe:
kopievanaascollage

Ok, andere montage montage dan. Standaard ‘feeder rig’ uit de winkel (ik ben lui) aan m’n lijn geknoopt, met 45 cm 12/100 onderlijn en ‘klein’ / fijn haakje (weet maat even niet precies meer). Nog even zitten denken aan method montage, maar ik vond het water iets te diep. De haak gewoon beaast met maden. Ingooien, wachten, wachten, wachten……. weer helemaal niks.
kopievanaascollage2
Ok, ander voer. Sonubaits feedervoer op vismeel basis + maden. Voerplek iets verplaatst en haak beaast met maden + softhook pellet. Jullie raden het al, geen enkele reactie van de geschubte hufters….. lekker dankbaar jongens!!!
Nog wat gerommeld met wisselende aasjes (ja, het wordt saai) en toen de onderlijn vervangen voor een korum 38cm onderlijn 18/100 voorzien van hair en quikstop. Wederom allerlei aas combi’s geprobeerd (witte choco boilie van 10mm, mais, maden etc.). Ook nog wat gevarieerd met de afstanden, maar uiteindelijk om 17.30 de boel maar in gaan pakken. Wat een slechte vangstdag.
img_5253
“Weer klaar voor vertrek”

Samenvattend: Veel geprobeerd, maar ik denk dat het er vandaag gewoon niet in zat. Ik ben niet de beste visser ter wereld, maar als ik op zo’n lange dag zelfs niet 1 aanbeet krijg, dan ligt het vast niet helemaal aan mij. Zou het het weer zijn?

Het heeft natuurlijk ook voordelen:
– Je net wordt niet vies
– Je stinkt niet naar vis
– Je hoeft niet de hele tijd vis te onthaken, da’s zoveel werk.
– Je hoeft eigenlijk niet op te letten, dus je kan dus lekker wegdromen.

Tja, een boeiend verslag is het niet, maar voor al die andere vissers die slecht of niet zo heel goed vangen…… je bent niet de enige.

O ja, en los van het vissen: als het warm is wordt er in deze plas ook redelijk wat gezwommen. Ik ben er echter wel achter gekomen dat je dan je dan met je handdoekje in het grootse hondentoilet van Zwolle ligt . Ik heb nog nooit zoveel mensen hun hond zien uitlaten op 1 dag. Mij zal je daar niet vinden dus!

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: