02-07-2011 Visdag in Fortgracht Blauwkapel (witvis)

Door Marco

foto1
<img
Vandaag ben ik sinds lange tijd weer eens in een gracht van een fort gaan vissen. Ik heb gekozen voor Blauwkapel aan de kant van Groenekan. Dit is een smaller stuk van de gracht van ongeveer 40 meter breed. Recht tegen over mij lag een toegang naar een smallere watergang en links daarvan een 15 meter lange rietkraag. Na aankomst snel mijn plateau neergezet en alles geïnstalleerd. Vervolgens mijn lokvoer in orde gemaakt. 2 delen xplosive feeder van Sonubaits 1 deel Van Den Eyndes gold, na het aanmaken van het voer het even gezeefd en toen 2 handen geweekte pellets van ringers erdoorheen. Het voer even laten rusten zodat ik 2 hengels kon optuigen. Ik had besloten om met mijn light feeder op 20 meter te vissen en deze op te tuigen met de helicopter montage van Korum met een 4 inch onderlijn van Korum van 18/100, met een stopper hield ik hem 10 centimeter van mijn drennan voerkorf. Mijn medium heavy feeder tuigde ik op met een 60 gram method feeder van preston met een 4 inch onderlijn van Korum. Deze hengel wou ik in de kruising van de watergang tegenover mij plaatsen.

Natuurlijk heb ik met eerst 3 a 4 korven ingegooid om een voerplek te maken. Daarna de hengels beaasd met op de light feeder tutti frutti pellets van 4 millimeter.En op de medium een witte ringer van 10 millimeter. Met pva vast gemaakt aan de onderste rib van de feeder heb ik een stuk of 10 rode,gele en witte ringer boilies eveneens op de voerplek gedeponeerd. Vervolgens een bakkie koffie en wachten maar. Na een half uur kreeg ik de eerste aanbeet de top viel slap en daar was de eerste brasem van 48 centimeter deze ving ik op de light feeder. Snel opnieuw beaasd en weer ingegooid. Vervolgens klapte de medium feeder zowat dubbel en zat er een flinke vis aan. Kennelijk was die niet goed gehaakt want die loste, daar baalde ik heftig van. Opnieuw beaasd en ingegooid , vervolgen ving ik aan de light feeder 2 brasems van rond de 50 centimeter. Daarna kreeg ik een goeie swing op de medium maar die loste ook, toen heb ik daar een onderlijn van korum opgezet met een grotere haak. Die weer ingegooid met een rode en gele ringer boilie op de hair.

Op de light feeder was ik overgegaan op een tiger fish pellet van Sonubaits dat leverde mijn een mooie hoge brasem van 51 centimeter op, deze had een flinke wond in zijn zij. Toen bleef het een half uurtje rustig waarna het de beurt aan de medium feeder was. Dat leverde mij een mooi gevecht op met een zeelt van 42 centimeter, gevangen op ongeveer 40 meter was het wel kicken. Deze beaasde ik met een witte ringer boilie en wierp ik weer in. Na 20 minuten was het weer een brasem op de light feeder, die zette ik net terug toen mijn medium zowat van de steun afgetrokken werd, (risico van 2 hengels) dat was een nog mooier gevecht dan de eerste zeelt dit was nummer 2 namelijk, van 44 centimeter. Daarna was het een tijd rustig wat mij mooi de gelegenheid gaf om effe een bakkie en een broodje te nuttigen. Daarna pakte ik nog een paar brasems op zowel de light feeder als de medium.

Ondertussen was het kwart over 1 en vond ik het eigenlijk wel mooi geweest, ik zat er al vanaf half zeven. Dus op mijn gemak op geruimd en nog even naar een karpervisser gelopen die in het volgende stuk zat te vissen, dit stuk word door een soort dijkje gescheiden van het stuk waar ik zat. Ik had zijn pieper af horen gaan dus wou even weten hoe dat was verlopen. Voor hem was dat goed gegaan hij had een paar mooie foto's van een gave schub van 15 pond. Nog effe een babbeltje gemaakt en voor mezelf besloten de volgende keer niet met 2 feeders te gaan vissen maar met een feeder en een hengel op de karper.

Al met al was het een prima dag 9 brasems van 48 tot 54 centimeter en 2 zeelten va 40+. Het blijven mooie wateren die fortgrachten, maar ik heb daar ook veel dagen doorgebracht dat ik met veel pijn en moeite een paar voorns en kolbleitjes ving.
foto2
foto3

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: