Dagje roofvis vanuit de boot

Op zondag 9 februari hadden Marco en ik weer eens afgesproken om te gaan vissen vanuit de boot op de Loosdrechtse plassen. Helaas moest natuurlijk precies toen storm Chiara over ons land razen, dus dat feest ging mooi niet door. Op zondag 1 maart 2020 echter konden we allebei ook, dus onze afspraak daar naartoe verplaatst.

Om 8:00 hadden we afgesproken bij jachthaven ‘De Eerste Aanleg’ om in de door ons gehuurde boot te stappen. De afgelopen dagen was er nogal veel regen gevallen en ook vandaag waren er wat buien voorspeld, maar we konden in ieder geval droog starten.

Vandaag gingen we op 2 paarden wedden: trollen met kunstaas en als dat niet werkt interessante plekken afvissen met doodaas. We besloten te beginnen met trollen direct vanuit de haven. Mijn ‘Joe Bucher Shallow Raider’ kreeg in het eerste kwartier al 2 aanvallen te verduren van snoektanden, maar deze bleven helaas niet plakken. Na een kwartiertje kwamen we aan bij ons ‘favoriete’ stuk: een ‘kanaaltje’ tussen de grote plas en de legakkers. Dit kanaaltje met veel kruipunten trollen we meestal een paar keer op en neer. Als de snoek actief is levert dat vaak vis op.

Zo ook vandaag, rond 9:15 duikt een snoek op mijn plug. Het voelde als een aardige vis en dat bleek gelukkig ook het geval. Met 83cm een mooie start van de dag. Nog wat roestig van het lang niet vissen heb ik de de eerste ‘oorlogswonden’ reeds te pakken, maar gelukkig heeft Marco z’n verbanddoos met veel pleisters bij zich.

712593e2-2086-4db8-b2f6-8af3855312f0

Gesterkt door dit snelle succes trollen we vrolijk verder. Na een uur is het raak voor Marco. Een snoek van een ca 70cm duikt vol overgave op Marco’s aasje. Na een snelle dril, mag ook deze vis op de foto.

IMG_0370

Qua vis blijft het nu even rustig. Het waait stevig, maar op het kanaaltje is het mooi beschut en de zon begint zelfs te schijnen. Marco en ik hebben elkaar al een tijd niet gezien en hebben daardoor veel te bespreken, de tijd vliegt voorbij dus.

Vlak na het middaguur gelukkig toch weer een aanbeet voor mij. Een 60er mocht even poseren.vis2

Hierna was het tijd om aan te leggen voor de lunch. Een plekje in de zon en in de luwte, maar natuurlijk wel doorvissen met doodaas. Nadat we beiden onze doodaashengels hadden ingegooid konden we weer beginnen aan onze standaard lunch voor dit soort dagen: broodjes knakworst met scherpe Groninger mosterd, afgetopt met verse jus.

Tijdens het tweede broodje gaat mijn dobber plotseling lopen. Hij duikt even onder, komt weer boven, loopt weer weg en gaat dan definitief onder. Even wachten…….slaan…. hangen! Al snel komt een klein snoekje aan de oppervlakte, maar vlak voor de boot weet deze toch te ontkomen. De aasvis zit er nog aan, dus gelijk weer te water. We kunnen na dit momentje echter geen aanbeten meer uitlokken.dobber

Na het eten besluiten we weer te gaan trollen. Het blijft even rustig, maar tegen 14:30 toch weer een dikke dreun op mijn baarskleurige Jake plug. Ook dit voelt weer als een goede vis en even later mag ik deze snoek van 88cm uit het water tillen.3f96baf8-3ba4-4d00-859f-5330096f3b91

Mijn toch al toegetakelde handen werden door deze dame / heer nogmaals onderhanden genomen, met deze bloederige bende tot gevolg.IMG_0376

Nog geen tien minuten later pakt ook Marco nog een 70er. Ook op een baarskleurige plug.IMG_0385

We besluiten het stukje van de vaart waar deze 2 vissen vandaan kwamen nog 1x af te vissen voor de zekerheid, maar helaas levert dat niet meer vangsten op. Trollend varen we terug naar de haven, waar we tegen 15:30 de visdag beëindigen. 

IMG_0375

Dat was eindelijk weer een vruchtbare visdag met zijn tweeën. Vijf vissen in de boot waarvan twee 80ers en de actie mooi verdeeld over de dag. Daarnaast geen spatje regen voor het eerst deze week! Zoals altijd bedankt voor je stuurkunsten en gezelligheid Marco.  Dit jaar gaan we meer van dit soort dagen maken ,op verschillende vissoorten!

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Goed gedaan mannen. Een beetje wind…oké en een beetje regen mag ook nog, als er maar een paar mooie vissen in de boot komen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: