06-06-2014 Soms is ééntje genoeg (roofvis)

Door Henk

Na een drukke dag en de dames naar de stad om te “winkelen” waren we eigenlijk van plan om `s avonds nog een paar uurtjes lekker lui met dood aas voor anker te gaan.
Aangezien ik het niet al te laat wilde maken en dropschotten met een visje al een aantal keren behoorlijk succesvol is geweest, alsnog besloten om met de dropshot te gaan driften.
Bij aankomst op de stek viel op de dieptemeter al op dat het mager was. Geen typische rode ballen tegen de bodem en ook weinig vis op half water. Maar ach, het was top weer met een klein windje in de lengte van het water dus voor de kapitein een makkie. Ook was het te laat om nog 20 minuten naar een andere stek te varen.
Na een paar driftjes toch nog een snoekbaarsje weten te pakken, ook nu viel het op dat ipv de vinnige tikken van de afgelopen keren de snoekbaars niet echt gretig was, want de aanbeet was nauwelijks te voelen. Tijdens het achteruit terug varen naar het begin van het talud laat ik eigenlijk gewoon uit ballorigheid mijn montage in het water en zeg tegen mij maat “en dan zal je zien dat er een snoek op klapt”. Gelijk gaat de hengel krom en krijst de slip, we kijken elkaar aan…….. snoek 😀 , ja soms moet je de goden een beetje verzoeken hahaha.
bild0530
bild0533

Net geen meter (99.5 cm), maar een, zeker voor de rivier, zwaar gebouwde vis die het relatief lichte dropshot materiaal zwaar op de proef stelde. Daarna nog ff doorgevist maar niks meer gevangen, ach mij hoor je niet klagen, soms is eentje genoeg……….

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Arien

     /  11 juni 2014

    Hebben jullie de roofblei al gevonden op de rijn! Wil het binnenkort eens gaan proberen !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: