2013 voorbij: jaaroverzicht van vismaat Henk

Door Henk

Ja dan kan ik natuurlijk ook niet achter blijven met een overzicht van 2013. Om kort door de bocht een algemene indruk te geven, `t was minder dan 2012, al waren er natuurlijk ook hoogtepunten en net zo goed diepte punten.

Het jaar begon iderdaad erg koud en zoals Joris al melde leek onze inmiddels traditionele seizoensopening aan de Neder-Rijn meer op wintervissen met een nachttemperatuur van -7!!!, we hebben nog getwijfeld, maar de vangst van een minibarbeeltje de dag er voor heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken, hoe dan ook, ik heb me voorgenomen dit met deze temperaturen niet meer te doen. Het is in de caravan gewoon niet warm te krijgen zo. Verder deed de rivier raar dit jaar, extreem hoog en laag water wisselde elkaar met regelmaat af en de vis was vaak niet te vinden, of niet te bevissen door de zeer sterke stroming die soms opliep tot boven de 1000 m3 per seconde.
bild0295

Toch nog wel wat mooie winde`s gevangen
bild0289

Maar met name op de brasem bleef het sprokkelen, ze waren op een of andere manier niet bij elkaar te krijgen en de volle netten van 2012 zijn dus uit gebleven, ik wijt het aan de door het seizoen heen steeds wisselende water omstandigheden.

Een ander dieptepunt van afgelopen jaar was de diefstal van mijn boot, ik heb inmiddels wel weer een andere maar daar ben je toch wel ff ziek van.

Hoogtepunt van het jaar was de trip naar Zweden met Joris, alleen de voorpret al!!!
De visserij was niet wat ik er van verwachte maar een onvergetelijke ervaring in een natuur die je in Nederland alleen maar op tv ziet.
In juni is het zwaartepunt van de visserij naar de roofvis geschoven, hoogtepunt was een nieuw pr snoekbaars van 100 cm
bild0315

Dieptepunt was de verspeelde metersnoek van Joris!

Verder toch wel wat mooie vissen gevangen
bild0360

Al was het ook hier vallen en opstaan en met name enkele vissessies met Marco en Joris hebben lang niet de vangsten op geleverd die we der van verwachtten.
bild0371

Al met al een anders dan anders jaar met onverwachte en niet alledaagse dingen.
Wel weer genoten van de dagen met mijn vismaten Joris en Marco. Dat blijven top dagen, vis of geen vis.

Seizoen 2014 beginnen we weer met nieuwe verwachtingen en vol goede moed met dromen van topvangsten en nieuwe pr`s en met een nieuwe boot waar hopelijk binnenkort een zwaardere 30 pk motor op komt waardoor ook de verdere stekken (de grindgaten boven Rhenen) beter bereikbaar worden.
Verder staat nog steeds de meerval op de verlanglijst en zal ik dit jaar voor het eerst met de method gaan vissen hahaha.
Ik zie al weer uit naar de opening van het seizoen, nog een kleine 3 maanden!!!!

Een gezond en visrijk 2014, dat het ons mag verrassen met mooie vangsten.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: