Dagje doodaas / struinen omgeving Zwolle

Ik had moest vorige week zaterdag de hele dag werken, dus vandaag maar eens een compensatie dag genomen. Tijd om de hele dag te vissen dus. Aangezien ik wat moeilijk uit bed kon komen begon ik wel wat later als gepland. Eerst nog even naar een lokale camping gereden aan de Vecht. Hier zit een jachthaven bij en ik hoopte dat ik daar wellicht mocht vissen. Helaas was de eigenaresse onverbiddelijk: er wordt hier niet gevist.

Daarom op weg naar plan B: een lokale zandafgraving die veel grote snoek moet herbergen. Het is vrij groot en diep water, en voor mij nog praktisch onbekend, dus de kans op een blank is behoorlijk groot. Na veel met kunstaas gesmeten te hebben vond ik het nu eens tijd voor doodaas. De oever die ik eigenlijk wilde bevissen viel af, omdat de wind daar pal op stond. Met de dobber geen succes, want die waait dan gewoon weer naar je toe. Dicht aan de kant was het water erg ondiep, maar na enig peilen bleek al snel dat er 5 a 6 meter uit de kant al 3 meter water staat. Één hengel op de bodem een meter of 10 uit de kant en één hengel op 15 a 20 meter uit de kant een stukje boven de bodem. Beide hengels voorzien van een bevroren voorn. Een beschaafd maatje en maatje lomp (25 a 30cm). Groot aas, grote snoek toch?
img_2696_zpsd4369fee

Al na enkele minuten begon de dobber met de (diepgevroren) lompe voorn te dansen, maar ik wist niet zeker of het nou door de wind kwam of toch vis. Na een minuut of 20 ging ie toch echt vol onder…even wachten… aanslaan….en niks. Nou, dat is een beter begin dan ik ooit had durven dromen, die komt wel terug.

Na drie kwartier schiet de dobber met de kleine voorn vol overtuiging onder. Schitterend gezicht, geen gedans of gepriegel, hup weg. Na 3 seconden aanslaan en hangen. Een lekker sterke vis, maar niet echt één die me in problemen bracht (bij de overhangende struiken). Precies 75cm en al een lekker buikje.
bijgesneden75_zpsb885e9fa

Geen wereldschokkende vis, ik weet het. Ik vind het echter erg gaaf, omdat ik eerlijk gezegd niet verwacht had op dit water gelijk al een vis te vangen. Ik zag eerder 5 blanksessies aankomen.

Na dit best snelle succes was het afgelopen met de actie. Een uur later ben ik nog verkast en ik heb nog wat geëxperimenteerd met ander aas (zeevis), maar het mocht niet baten. Daarom de boel gepakt om op een ander water nog wat met kunstaas te smijten. Het betreft een stadsvijver die je helemaal rond kan lopen en waar ik de laatste tijd altijd wel een snoekje vang.

Het duurde even, maar vlak na een aaswissel toch de eerst aanbeet en ik voelde meteen dat dit een betere vis was dan het gemiddelde formaat die ik hier vang. Na een korte dril kwam deze mooie snoek van 85cm boven. Jippie!! precies 1cm boven mijn PR. Ja, ja, ook weer geen monster, maar zo ervaren ben ik ook weer niet. Helaas lag de camera met statief nu in de auto (struint niet zo lekker), dus is het een mat foto geworden.
img_2697_zpsb95c4f1e
Gevangen op een Savage Gear 4play swimbait. Een tijdje geleden al gekocht via het roofvisforum.nl en nu voor het eerst aan de speld.

Hierna was het stug doorwerpen, maar zonder actie. In de schemering nog snel een aaswissel doorgevoerd en na een paar worpen toch nog een leuk snoekje van 71cm. Op een SPRO BBZ-1 Junior in snoekprint.
img_2703_zps4a11ee4d

10 worpen later weer een felle aanval op de BBZ, maar deze bleef niet hangen en ik kon hem/ haar niet nogmaals foppen. Het werd nu echt donker en dus was het tijd om naar huis te gaan.

Een lekker dagje vind ik zelf. Geen giga aantallen voor de bestede tijd (5 uur) en ook geen monsterbakken, maar wel een PR verbroken en een vis gevangen op ‘groot’ water. Daarnaast natuurlijk genoten van het perfecte weer.

Een reactie plaatsen

2 reacties

 1. Mooie snoeken en gefeliciteerd met je PR.
  Als er zoveel vangt in die relatief korte tijd, dan zitten er meer.
  Ook je nieuwe PR.
  Mvg,
  Leo

  Beantwoorden
 2. henk

   /  21 december 2013

  Idd gefeliciteerd met je PR, en zo als ik vorige keer al aangaf der zit een stijgende lijn in maatje, nu al weer 3 stuks, die lang verwachte meter komt steeds dichter bij !!!!, tis je gegund

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: