Puzzelrit in Almere + nog even vissen

Op 6 mei 2012 had ik met een aantal forumgenoten van witvisforum.nl afgesproken om een dagje te gaan vissen op de Lage Vaart in Almere. Een mooi goed bevisbaar en bereikbaar water waar de laatste tijd goed gevangen schijn te worden. We hadden om 8:00 afgesproken aan de trekweg bij de kruising met de Praamweg in Almere (officieel Lelystad geloof ik). Toen mijn vismaat Arjan en ik aan kwamen rijden zagen we al heeeel veel karpertentjes staan, maar ach er is altijd wel plek dachten we. Toen we aankwamen iets voor 8:00 stond de rest van de groep al te wachten. De gelukkigen waren naast Arjan en mijzelf: Marinus, Erik en zijn zoon Luc, Albert en z’n vader (onafscheidelijk die 2), Herman, Marco, Frans en Maurice. Omdat de plek waar we verzamelden nogal bezaaid was met karperschorum, besloten we een eindje verderop te rijden. Dus in colonne langs de trekweg op zoek naar onbezoedeld water. Als snel bleek dat er hier een wedstrijd was van de nationale karpercompetitie met in totaal 80 vissers!! (40 koppels). Toen we niet meer verder konden hadden we nog steeds geen plek voor onze groep. Dus omdraaien en de andere kant op. Helaas was dat tuig overal aanwezig. De tentbewoners keken nogal verstoord naar ons. Waarschijnlijk werden ze net wakker en vonden ze het raar dat er een colonne witvissers langsdenderde. De hele trekweg richting Almere reden we af, maar de enige onbezette plekken waren degenen waar je niet bij het water kon komen. Na enig beraad reden we verder door Almere (geen idee waar, ik reed ook maar een beetje achter de groep aan). Na enige tijd kwamen we bij een mooie plek bij de Hoge Vaart…… en daar was een wedstrijd met witvissers, GRRRRR, AAARGH, MILJAAR!!! Nog weer verder aan de Hoge Vaart, aha, weer een mooie plek….. GODFRIEDBOMANS!!!! Nog een witviswedstrijd!! Dit verzin je niet, verslagen en moedeloos stonden we elkaar een beetje aan te staren: wat nu? Uiteindelijk reden we weer verder en kwamen we bij weer een ander bereikbaar stuk van de Hoge Vaart in Almere Hout. Jaaaaa, hier kunnen we zitten. Let wel: we hebben dus zo’n 50 minuten rondgereden voordat we deze plek bereikten. Huilend vielen we elkaar in de armen: “Het is ons gelukt jongens!!” Het was een mooi en emotioneel moment wat ons allemaal closer heeft gemaakt en een band heeft geschept die niet meer te verbreken valt. “Team building” en “male bonding” in één.

Na aankomst allemaal gauw een plekje gezocht en opbouwen die handel, want er was kostbare vistijd verloren gegaan. Het was een mooi plekje en qua breedte vergelijkbaar met de Lage Vaart. Wat opviel was het kraakheldere water. Vaste hengels en feeders werden gauw in stelling gebracht en we konden eindelijk vissen. Ik zat vlakbij Marco en hij wist al snel (na een minuutje of 20) de eerste brasem te landen op de helicopter montage en een olie lekkende softhook pellet.
imag0347

Een hoopvol begin vond ik, dat kan alleen maar beter worden……niet dus. Verdere aanbeten bleven uit bij iedereen!! Werd dit dan weer een herhaling van de forumdag aan het ARK? Een hoop lol, maar totaal verrot qua vangsten? Kort gezegd: ja, het was eigenlijk nog wel erger zelfs :-(. Het lijkt wel of er een vloek rust op officiële forumdagen of niet officiële forumdagen waarbij meer dan 3 forumleden samen gaan vissen. Pascal / Hans: wij willen graag weten wat jullie hier aan gaan doen. Want dit kan natuurlijk niet. Wij eisen dat jullie hier actie op ondernemen!!

Zoals gebruikelijk ging iedereen maar weer rondlopen en kletsen. En ook iedereen ging aaswisselen, hengels wisselen (vaste stok naar feeder of andersom), maar het hielp allemaal niks. Ook nu weer werden de redenen besproken. Altijd dezelfde natuurlijk: luchtdruk, weer, bla, bla,bla.
img_6663
img_6662
img_6661
img_6660
img_6659

Voor mij kwam er nog wat afleiding in de vorm van het zoontje van vrienden: Iwan. Hij wil al lange tijd weer een keer met me vissen en aangezien hij in Almere woont kwamen z’n ouders hem even brengen met een hengel. Helaas heeft hij ook niks gevangen, maar een potentieel nieuw forumlid is geboren.
img_6664

Echter, bij degene die het meeste had gevangen tot nu toe (Marco met 1 vis), kwamen er op een gegeven moment toch de aanbeten door. Hij wist uiteindelijk 4 knappe brasems te landen. Mooie dikke exemplaren (nog niet afgepaaid) die goed partij gaven. Door het heldere water was de release van de vissen echt prachtig. Je kon de vis lange tijd volgen voordat hij / zij in de diepte verdween.
imag0352
imag0353
imag0350
imag0351

Heel bizar, maar de rest van ons heeft nog geen stootje gezien. Echt helemaal niks. Het was dus weer eens een hele gezellige dag waarbij we een puzzelrit mooi konden combineren met een paar uurtjes vissen, maar ik zie toch liever netten vol vis.

Mannen, “die hard” vissers die blijven lachen: toch wederom bedankt voor deze gezellige dag!! Een groepsblankdag op één verrader na (maar het is je van harte gegund Marco! ;-)). En zeg nou zelf: met z’n allen blanken is toch beter dan als enige?

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: