28-04-2012 Blauwkapel (witvis)

Door Marco

Van de week zat ik met Henk op de chat, hij vroeg of ik trek had in een dag vissen bij hem in de voortuin. Dat was mij 24 maart goed bevallen dus, na overleg met de directie, stuurde ik Henk een sms dat ik Zaterdags zou komen vissen.

Maar Vrijdag hoorde ik de weersvoorspelling en smste ik Henk wat wijsheid zou zijn, na telefonisch overleg besloten we om de visdag af te lasten. Daar baalde ik best wel van, maar om met wind in het gezicht en regen op een krib te zitten trok mij nou niet echt, ik besloot wel om als het weer het toeliet dichtbij huis een paar uurtjes te gaan vissen.

De volgende morgen was het echt rotweer, dus na een ontbijtje en een paar bakken koffie reed ik om half tien richting Blauwkapel. Het was gestopt met regenen dus kon ik mijn spullen redelijk droog opbouwen. Ik viste met 2 feeders, beide met de method systeem. Als lokvoer exploding feeder van sonubaits en een flinke hand met 2mm pellets ook van sonubaits. Na een paar korven op de stekken gebracht te hebben, beaasde ik de ene hengel met een ringers 10mm witte boilie en de
andere hengel met sonubaits soft hook pellets.

Het eerste half uur gebeurde er weinig, gelukkig had ik een plek opgezocht met de wind in de rug, en mijn oude trouwe rainboss hield met droog en uit de wind. Ik had de methods opnieuw ingegooid en draaide op mijn gemak een shaggie, toen de top van de linker feeder een tikje kreeg. Dit gebeurde nog twee keer en na de derde keer sloeg ik aan, hangen. Een mooie platte van 53 cm had zich aan de softhook pellet vergrepen. Tevreden dat de 0 weg was beaasde ik de haak en gooide de method weer op de stek. Daarna was het eigenlijk een tijdje rustig tot de top van mijn speedmaster krom getrokken werd, ik dacht die hangt maar de top veerde weer terug en geen vis. Balend en scheldend op het “zelfhaaksysteem” dat kennelijk niet altijd werkt, monteerde ik een zwaardere method. En gooide ik die weer in.

Nog een beetje mopperend zat ik op mijn kist naar mijn toppen te turen toen de top van de Korum krom ging, die vis haakte zichzelf goed en na een 20 seconden realiseerde ik me dat het geen Brasem was, gespannen drilde ik de vis en toen die aan de oppervlakte kwam
golfde een blij gevoel door mij heen. Zeelt….
Dat was het doel dat ik me gesteld had. Snel even gemeten en op de foto, 47cm niet gek voor de eerste.
foto21

Met een happy gevoel heb ik tot half drie nog aan de waterkant gezeten, het eind resultaat was 3 brasems, 1 voorn die zich vergreep aan een paar maden die ik aan de haak had gestoken en de zeelt. Al met al geen spectaculaire vangst maar de zeelt vergoede een hoop.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: