27-04-2012 Nederrijn (witvis)

Door Henk

Ik zit elk weekeinde aan de Nederrijn, dus zo ook dit weekeinde. Er stond een stevige zuiden wind dus lekker voor de caravan gaan zitten met wind in de rug. 2 feeders in de aanslag, eentje kortbij op ondiep en eentje ver weg op dieper water, voor het eerst “dubbelloops” vissen dus.
Traveler

Dit keer spierwit zand in het voer gemengd, heb daar vorig jaar ooit verrassende resultaten mee gehad tijdens de jacht op winde`s. Op beide plekken rond een uur of 11 een korfje of 6 gevoerd en het vissen kon beginnen. De eerste beet op de diepe hengel, jawel winde een cm of 50, dat belooft al veel goeds. Kort daarna de ondiepe hengel, weer winde, ook om en nabij de 50 cm. Mooie vissen maar ze mogen groter.
Toen werd het stil, ruim een uur niks meer gezien, tot opeens de diepe hengel uit het niets helemaal krom ging en weer net zo hard terug veert, gemist? nee onderlijnbreuk, ondanks de elastiek en de dunne top, of heeeele grote winde of onderlijn beschadigd, ik zal het nooit weten.
Hierna weer stil, tot na verloop van tijd de brasem op de stek verschijnt, de ervaring leert dat grote winde en brasem meestal niet samen gaan en idd geen winde meer gezien. Nog 11 grote brasems er bij weten te vangen verspreid over de dag, niet constant gevist hoor, anders hadden het er toch wel wat meer geweest denk ik.
Traveler

Wat wel op viel was het vlagerige bijtgedrag, een hele tijd niks, een half uurtje veel beten en een of 2 vissen vangen en weer afgelopen.
Ook tot de avond op de ondiepe hengel weinig activiteit gezien, pas rond een uur of 7 toen de wind helemaal weg viel daar weer vis op gevangen en ook weer meer beet op gekregen.
Traveler
Mooi tuintje hè

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: