Verslag witvisforum.nl visdag midden nederland

Na maanden van verheugen was het 14-04-2012 eindelijk zover: de tweede witvisforum.nl forumdag. Urenlang stuurden de deelnemers dagelijks naar de aflopende teller. Nog zoveel maanden, nog zoveel weken, nog zoveel dagen. Maar daar was dan eindelijk de verlossen de melding: ‘Vandaag is de forumdag’!!!

Ik weet zeker dat vrijdagavond 13-04 vele van ons (iedereen?) druk bezig was met de voorbereiding. Voertje mengen, hengels poetsen, de haken slijpen, netten parfumeren, peptalks voor de maden, auto volladen etc. Er ging gevist worden en op zo’n dag moet je natuurlijk goed voor de dag komen.

Zaterdagochtend tussen 7:30 en 8:00 was het verzamelen en loten aan het Amsterdam Rijnkanaal de Broekweg in Wijk bij Duurstede. De meesten van ons waren reeds ruim op tijd aanwezig. Jan-willem zelfs al om 6:00! Arjan (Zwollenaar), Michaël (Marzman), fotograaf Harry Ekkelboom (geen visser en geen forumlid) en ikzelf waren rond 7:00 aanwezig. Pascal, Ad en de mensen van de HSV “de Brasem” uit Austerlitz waren toen al druk doende met de voorbereidingen (tafels neerzetten, koffie maken etc. ). Terwijl wij zelf en de rivier ontwaakte druppelden de mensen ‘binnen’
img_5400
img_5406
img_5391
img_5415
img_5411

Oude bekenden zagen elkaar weer en sommige begroetingen waren wel erg hartelijk, wat een mooi gezicht is dat toch……..
img_5416
img_5417

Leden van HSV “De Brasem” hadden voor koffie gezorgd en toen iedereen aanwezig was hadden we nog een leuke verrassing in petto voor Pascal (webmaster). We vonden dat hij wel eens waardering van onze kant mochten krijgen voor al zijn harde werk aan het forum. Volgens mij komt ie nauwelijks aan slapen toe in zijn functie als ‘technische man’ achter het forum. We hadden met z’n allen geld bij elkaar gelegd en een drietal grote banners laten maken met het logo van ‘ons’ forum. Deze kunnen mooi bij forumdagen en wedstrijden opgehangen worden als extra promotie. Pascal was er erg blij mee.
img_5422
img_5421

Bedenker en grote organisator achter dit cadeau is Marco (Marco73). Marco, helemaal top geregeld. Forumlid Borkentino was zelf niet aanwezig, maar heeft wel connecties in de ‘bannerwereld’ en heeft ook z’n aandeel gehad. Dus ook jij bedankt.

Na deze emotionele gebeurtenis was het tijd om te loten en daarna kon de opbouw beginnen. Auto lekker achter je visplek, dus geen kilometers zeulen gelukkig.
img_5430
img_5433
img_5434
img_5435
img_5437

Tegen 9:00 het officiële startsein en vissen maar. Bijna iedereen met de feeder. En toch ook nog twee vastestokkers. Qua aas begonnen de meesten van ons volgens mij met maden / casters / mais. Op aanraden van de ‘locals’ werden de meeste feeders op een metertje op 30 gezet en na het voeren kon het wachten beginnen. Dat wachten duurde voor de meesten lang, heel lang….
img_5454
img_5465
img_5468
img_5469
img_5472

Gelukkig was er ondertussen een zonnetje tevoorschijn gekomen, want het begin van de ochtend was nog behoorlijk fris. De eerste uurtjes tikten weg, maar de vangsten waren erg slecht. Hier en daar een kleine brasem / kolblei, donderpadjes, dat soort werk. Pascal (Pascal84) ving nog een roofblei op maden, vind ik wel apart. Niemand ving echt heel goed en velen van ons (waaronder ik) bleven helemaal verstoken van aanbeten. Onze dagfotograaf Harry vist zelf niet en had verwacht zijn benen uit het lijf te moeten rennen om de ene vis na de andere op de foto te moeten zetten. In plaats daarvan kon ie bijna alleen maar sfeerplaatjes schieten en koukleumen. De wind was wat aangewakkerd en de zon verdween helaas ook af en toe. Één voordeel van deze situatie natuurlijk. Als je niks vangt, dan ga je lekker wandelen en je forumgenoten bezoeken.
img_5463

Tegen 11:00 was het weer tijd voor een rondje koffie, waardoor iedereen er weer tegenaan kon. De slechte vangsten en vooral de redenen werden besproken. Ik zal eens beetje opsommen wat ik zoal heb opgevangen:
– het is te koud
– we zijn allemaal prutsvissers
– het stroomt niet
– het weer is te veranderlijk
– ik kan niet vissen
– ik had linksdraaiende maden besteld, maar ik heb rechtsdraaiende gekregen
– etc.

De mensen van de HSV “De Brasem” wisten nog even doodleuk te vertellen dat ze hier soms tientallen kilo’s wegtakelen op een dag…… in de zomer. Ja, lekker dan 😉

Na de koffie vrolijk verder vissen, want ondanks de vangsten zat de stemming er nog steeds goed in. Er werden aaswissels gedaan, visafstanden werden vergroot / verkleind. Extra voeren, minder voeren, andere haak, andere onderlijn enz. Het mocht niet baten. Nergens was het echt wild met de vangsten. Maar stug volhouden en doorvissen natuurlijk.
img_5476
img_5479
img_5483
img_5482
img_5481
img_5489
img_5471

Tussen 12:00 en 13:00 hadden Hans (Harkie) en ik eindelijk allebei ons felbegeerde visje. Het zijn de enige foto’s van vis, dus plaats ik ze maar in het verslag. Het was Hans zijn eerste vis van het jaar, dus deze foto is voor hem heeeel speciaal denk ik 😉
img_5491
img_5490

Tegen 13:00 / 13:30 stonden de broodjes klaar (super verzorgd!) en werden wederom de slechte vangsten besproken. Natuurlijk doorspekt met sterke (vis) verhalen en andere onzin. Nog steeds een gezellige boel dus.

De laatste uurtjes tikten weg en tussen 15:00 en 16:00 begon iedereen gaan opruimen. Van tevoren was nog bedacht om te gaan wegen (voor degenen die een leefnet gebruikten), maar dat was eigenlijk niet de moeite. Tegen 16:00 stond iedereen nog even gezellig na te kletsen onder het genot van een biertje of een colaatje.

Vistechnisch een hele slechte dag. Er is vele malen geblankt en de rest van mensen had ook matig gevangen.
Maaaar wederom een rete gezellige dag en dat is misschien nog wel een belangrijker iets dan veel vangen. Ikzelf heb in ieder geval weer lekker geouwehoerd met mensen en heb weer een aantal van jullie ontmoet die ik alleen van het forum kende, maar nog niet in het echt had gezien.

Pascal (Pascal84) en Ad(Adjess), jullie hebben het echt helemaal top geregeld. Dat mogen jullie vaker doen. Ook de mensen van HSV “De Brasem”: bedankt voor jullie goede zorgen. Tenslotte wil ik nog een speciaal bedankje voor onze dagfotograaf Harry Ekkelboom (collega van Marzman). Hij is geen lid van het forum en hij vist zelfs niet eens, maar toch stond hij die ochtend om 7:00 aan het ARK om volledig belangeloos onze visdag te verslaan. Harry, de foto’s zijn nog nooit zo mooi geweest. Heb je de nacht van 22 op 23 juni 2012 al wat te doen 😉

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: