Test: hele goedkope Chinese e-bay pluggen

Een tijdje geleden heb ik samen met een collega (Bas) op e-bay een hele partij extreem goedkope chines plugjes gekocht. Puur voor de gein, kijken wat het is. Kosten: 12 euro inclusief verzenden voor 16 pluggen 😯 . Het kan niks zijn, maar er is maar één manier om er achter te komen: kopen en vissen maar
china
De pluggen + de verdeling

Wellicht vinden jullie het leuk om mijn bevindingen te lezen. Ik heb vooral gekeken naar de zwembeweging ne natuurlijk de ‘vangkracht’. Al kan je dat met 1 sessie eigenlijk niet bepalen.

Op dit watertje in de buurt van Zwolle hebben de plugjes hun vuurdoop gehad.
8c82713a

Ik heb de volgende pluggen geprobeerd (nummers verwijzen naar de eerste foto). Omdat ze allemaal naamloos zijn heb ik ze zelf maar een naam gegeven en die met google translate in het chinees vertaald 😛 . Dit staat er fonetisch bij 😀

Nummer 1: Lánsè de pài kè yòuhuò (‘De blauwe snoek verleider’)
6896bf3f
Type: 3 delige zinkende plug, 9,5 cm
Kleur: Metallic blauw / groen bovenkant, zilver / wit en oranje van onder.
Actie: Ok, bij normaal binnendraaien. Maar door door rukjes te geven wordt het echt heel grillig (dus goed)
Vangst: Één miniscuul snoekje van 20 cm

Nummer 3: Huángsè de shāshǒu (gele killer)
d37cffb2
Type: duikende plug, 8,5 cm met ratelkogel
Kleur: knalgele bovenkant, lichtroze van onder.
Actie: Mooie zwembeweging bij ‘normaal’ binnendraaien.
Vangst: niks

Nummer 4: Cǎihóng yǒngshì (regenboog strijder)
731d3acb
Type: slanke duikende plug, 8,5 cm met ratelkogel
Kleur: Bruin bovenop, ‘regenboog’ aan de zijkant, zilverwit van onder.
Actie: Hele mooie wat ‘wilde’ zwembeweging bij ‘normaal’ binnendraaien.
Vangst: nog een klein snoekje van 24 cm
img_61322
img_6130
Grappig zo’n klein snoekje in de volle zon, bijna doorzichtig

nummer 5: Qiūjì huángdì (herfstkeizer)
127ec1fa-2
Type: duikende iets ‘bollere’ plug, 10cm cm met ratelkogel
Kleur: Bruin bovenop, metallic oranje aan de zij- en onderkant.
Actie: Hele mooie beetje wilde zwembeweging bij ‘normaal’ binnendraaien. Geeft vertrouwen
Vangst: niks

nummer 8: Shèngdàn zhuāngshì pǐn (kerstversiering)
49706813
Type: duikende slanke plug, 9 cm met ratelkogel
Kleur: metallic blauw bovenop, metallic roze aan de zijkant, metallic groen aan de onderkant.
Actie: helemaal niks. Als een rechte streep door het water. Haken eraf en in de kerstboom dat ding.
Vangst: niks

Naast deze plugjes heb ik ook nog gevist met onderstaande kunstaasjes ter vergelijking (en niks gevangen):
e67db7261
Van boven naar onder:
– ‘Fox trojan white fish’: 3 delige plug, 10 cm, 19 gram, duikdiepte 1 tot 3 meter
– Savage gear soft 4play perch:, 13 cm. Langzaam zinkend (dit aasje heeft echt een geweldige zwembeweging. Weet zeker dat ik hier nog veel vis mee ga vangen)
– Spro firetiger spinner 11 gram.

Conclusie tot nu toe:

De vangsten waren slecht maar de plugjes doen het. Ook met het ‘normale’ kunstaas kon ik de vis niet verleiden. De acties van de Chinese plugjes zijn goed. Let wel: ik ben geen kunstaas expert, dus misschien vinden de ‘oude rotten in het vak’ het echt totale bagger. In de hele dunne plugjes heb ik niet zoveel vertrouwen. Ik heb er 1 van geprobeerd, maar die had echt geen actie.

De zichtbare kwaliteit is niet heel goed. De lak is bijvoorbeeld niet heel mooi te noemen qua afwerking. Het is vaak een beetje over de zwemlip heengespoten. Bij die Fox plug bijvoorbeeld zie je afwerking veel netter zijn. De haken maken ook niet een heel robuuste indruk, maar dat moet nog blijken. Deze zijn ook te vervangen natuurlijk.

€12 Voor 16 pluggen incl. verzenden is heel goedkoop. Ik denk niet dat het veel kwaad kan deze stukjes plastic in je viskoffer te hebben. Zeker voor de visser met een ‘kleine beurs’.

Laatste ervaring een paar weken later: bij nader inzien hebben een aantal plugjes een rare ‘zijwaartse’ zwembeweging, ze zwemmen dus naar de zijkant. Dit vist heel raar. Nog zorgerlijker: de splitingen roesten!!! Dit is natuurlijk kansloos. Ik vind het ze toch niet waard om er nieuwe splitringen op te zetten. Plugje nummer vier heeft wel een goede beweging, maar de verf springt eraf. Ik heb onder een bruggetje gevist en een drietal botsingen met het beton kon de lak dus niet aan.

Uiteindelijke eindconclusie voor mij: wellicht zal ik ze in noodgevallen nog eens gebruiken, maar toch liever maar niet meer. Ik heb nu iets meer ‘normale pluggen’ en het verschil is erg groot. Zowel qua bewegingen als qua kwaliteit. Wellicht denken jullie allemaal, “tja, dat had ik je zo wel kunnen vertellen”. Maar nu is het in ieder geval ‘bewezen’

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

10 reacties

 1. Henk Busstra

   /  12 april 2012

  Hey Joris,
  coole site. Maar veel te veel om in een keer te gaan bekijken. Maar ga alles lezen want ondanks dat ik niet van zoetwatervissen hou, vind ik dit wel erg boeiend.
  Top!!!
  Henk B.

  Beantwoorden
 2. mike

   /  20 februari 2013

  Geweldig verslagje…..Ik vind vooral de Chinese namen die je aan de plugjes geeft grappig :p

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je reactie Mike. Alweer een tijdje geleden geschreven, maar hij kwam toch weer van pas bij een rvf vraag 😉

   Beantwoorden
 3. Wesseltje2000

   /  4 juni 2013

  Hoe heet die goedkope vis site

  Beantwoorden
 4. ik typ plugjes bij ebay en dan zoekt niks
  dus wat moet ik intypen???

  Beantwoorden
  • Dag Wessel,

   Ik ben op vakantie geweest, vandaar dit late antwoord. Ik zag dat de link naar ebay niet meer werkt, dus die advertentie is verwijderd. Op ebay kan je ook zoeken naar ‘lures’ (het engelse woord voor kunstaas). Dan kom je aardig wat dingen tegen. Je kan ook eens kijken op sites als http://www.dealextreme.com. Daar kan je super goedkope spullen direct uit China bestellen, ook kunstaas. Ik bestel er regelmatig (geen kunstaas). soms moet je wel een maand wachten, maar het komt wel aan.

   LET OP: de kwalitieit van dit kunstaas is niet best. Je kan echt veel beter 2 goede pluggen kopen hier in de Nederland, dan 16 van die prut dingen uit China. Dez keus is aan jou, maar ik raad het je af.

   Groeten,

   Joris

   Beantwoorden
 5. sanderM

   /  27 september 2016

  Nu bijna 5 jaar later, ben ik toch benieuwd hoe het bevallen is.
  zijn deze pluggen troep of ben je er tevreden over? Ik zelf heb ook aantal dingen besteld via aliexpress.
  Ik ben tevreden of de kwaliteit het beweegt mooi in het water en ziet er niet verkeerd uit qua afwerking(kan beter).
  Maar helaas niks gevangen nog! (nou kan dit ook komen door de warme zomer maanden). Vandaar dat ik toch benieuwd ben wat je ervaring er mee was. of iemand anders die hier ervaring mee heeft alle reacties zijn welkom.

  Beantwoorden
  • Hoi Sander,

   Qua kwaliteit van haken en splitringen is het zeker troep te noemen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat met al het chinese kunstaas zo is. Dat moet je per geval bekijkjen eigenlijk. Ik heb ze nog wel ergens liggen, maar vis er niet meer mee. Dat heeft er ook mee te maken dat ik nu wat verder ben in de vissrij en mijn voorkeur voor snoekkunstaas bij wat grotere pluggen en vooral swimbaits ligt.

   Weinig vangen kan aan van alles liggen, maar het is vooral in het begin even doorzeten en volhouden. Zomermaanden zijn niet best meestal. Nu het najaar is begonnen zal het echt makkelijer moeten worden. Begin niet te moeilijk. Polders en stadsvijvers zijn ideaal om straks weer wat roofvis op de kant te krijgen. Dat zal ook lukken met een chinese plug 😉

   grs.

   Joris

   Beantwoorden
   • Sander

     /  28 september 2016

    Beste Joris,

    Leuk dat je al zo snel reageerd! Ik heb het idee dat de haken best scherp zijn en de splitringen gewoon goed zijn heb er best wat kracht op uit geoefend. Ben 10 jaar uit deze sport geweest en ben begin juli dit jaar weer begonnen. Ik heb een snoek van 97 en een van 77 gevangen allebij op een spinner. Op de chineese pluggen geen reactie gehad. Maar zoals je al zij de zomer maanden zijn heel lastig. Ik heb nu even de tijd om het te gaan testen. Maar dan weet ik in iedergeval dat het geen kwaad kan dat het uit china komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: