Urban Streetfishing in Stadshagen (Zwolle)

Ja mensen, “Urban Streetfishing”. Een stoer woord voor een lekker middagje snoeken in de Zwolse wijk Stadshagen. De vinex wijk van Zwolle. Vandaag bestond het ‘team’ uit Arjan, Bas en ondergetekende.

Bas en ik wilden testen of de opschepperij van Arjan over het viswater in ‘zijn’ wijk wel klopte. Zodoende gingen wij een uurtje eerder weg bij ons werk, zodat we iets na 14:00 bij Arjan op de stoep stonden. Arjan stond al in de startblokken dus nadat Bas nog even een dagkaart had gehaald bij de lokale dierenwinkel gingen we op pad. Het winkelcentrum ligt naast het viswater, dus konden we gelijk beginnen. Allemaal met de spinhengel en voorzien van diverse soorten kunstaas. Tegen 15:00 gingen de eerst stukken plastic en metaal te water.
img_6186

‘s-Ochents was het nog lekker bewolkt, maar ‘helaas’ was het ondertussen behoorlijk opgeklaard. Normaal lekker bij het vissen, maar snoektechnisch wat minder. Na een kwartiertje had Bas toch al z’n eerste aanbeet op een spro plugje. Dit snoekje loste echter na een seconde of 20. Gesterkt door deze snelle aanbeet vervolgden we onze weg. Er loopt een ‘sloot’ van een meter of 6 breed met af en toe wat brede stukken door de wijk en deze visten we af. Er waren veel bruggetjes en rietstukken, dus mooi voor de snoek.
988400df
Na de eerst aanbeet van Bas was het keihard werken. We hebben allemaal veel gewisseld met aas (pluggen, spinners, softbaits). Het mocht niet baten, ze wilden niet bijten. De duikende pluggen moesten uiteindelijk ook de koffer in, want het water was op veel plekken niet diep en er waren nog behoorlijk wat waterplanten. Zelfs met de spinners hapte je nogal wel wat planten. De kanten waren wel allemaal gemaaid, zodat we alles goed konden afvissen. Bas kreeg nog wel een mooie kolk vlak voor z’n voeten, maar de vis is niet gepakt.
7319effa
Weer niks
Zo ging het de hele middag door. Maar gelukkig, ronf 17:15 kreeg Bas eindelijk de eerste vis van de middag te pakken. Gelukkig: als groep hebben we in ieder geval niet geblankt! Natuurlijk heb ik een leuk filmpje van de landing en onthaking gemaakt (zet hem even op HD als je kijkt, anders is het een ‘vaag’ filmpje).

cfa8d9b3
Snoek 60cm op de ondex spinner, beetje gehavend aan de staart

aa1292c8
Zo zie je er dus uit na een paar uur spinnen zonder vis

Een tijdje later kreeg ook Arjan een grote kolk voor z’n voeten toen hij net z’n spinner uit het water tilde. En zelfs ik kreeg eindelijk m’n eerste aanbeet. Iets kleins op een goedkoop Chinees plugje. Wat weet ik niet, want ik heb hem / haar nooit gezien. De vis loste al na een paar seconden.

Daarna was Bas weer aan de beurt. Een klein baarsje vergreep zich weer aan de spinner.
68f251f1
Het was toen al ruim na 18:00, dus de dag begon tegen het einde te lopen. Arjan en ik waren nog steeds visloos. Gelukkig kon Arjan zijn potentiele blankdag wegpoetsen met een mooie snoek die hij onder een brug vandaan trok. Ook gefilmd natuurlijk.

Helaas glibberde deze vis tijdens het meten weer het water is, dus geen poserende Arjan. We schatten deze vis op ongeveer 65 a 70 cm.

Voor mij eindigde de dag in een blank, maar het was toch wel een gezellig dagje vissen zo. Ik denk dat de snoek er vandaag gewoon geen zin in had. En er zit echt veel snoek in deze watertjes. Zelfs de baarzen lieten de spinners links liggen. Als je met 3 man en tientallen soorten kunstaas de afstand afstruind die wij gelopen hebben dan moet je toch wel wat meer vangen.

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Leuk hoor, zo’n visdagje

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: