25-09-2011 Neder-Rijn (roofvis)

Door Henk

Vandaag de laatste dag van ons verlengde weekeinde aan de rijn, na 2 dagen brasem op de feeder weer eens tijd voor de glasogen.
De bedoeling was om wat kribkopjes af te verticalen met shads maar eenmaal op de rijn bleek dat gewoon niet te doen, keiharde wind in de lengte er overheen en witte koppen op de golven.
Maar roofvissen zullen we
Dus maar ieder een kleine 8 cm lang diepduikend spro plugje der op en trollen op een meter of 7 water onder aan het talud, nog ff getwijfeld over een staaldraadje maar gelukkig toch maar gedaan .
Naa een klein uurtje en 2 baarzen van rond de 35 cm een droge tik gevolgd door kopschudden, snoekbaars en een goeie zo te voelen op dat moment passeren en 2 vrachtschepen ( elkaar tegemoet ) en je zit best een eindje op de rivier hoor zo op een meter of 7 waterdiepte, dus ff alles tegelijk, sturen, achteruitvaren, schepen in de gaten houden en vis drillen…. verspeeld dus .
Maar de dag kan eigenlijk al niet meer stuk, in ieder geval al vlug beet gehad, de lucht wordt zwart en amdat we toch al weer bijna voor de haven liggen ff vlug naar binnen en schuilen.
Na de buien weer verder, nu de andere kant op met keiharde wind, hoge golven en dreigende luchten.
Het plugje tikt regelmatig een keertje tegen de bodem dus we zitten op diepte, plotseling… vast??? nee het beweegt traag mee en laat zich gewoon een meter of 15 binnen draaien als een natte dweil tis wel vis want er zit leven in de de 10/40 grams hengel buigt tot het handvat en de slip begint te tikken.
Dan breekt de hel los, tis net of de vis nu pas beseft dat er iets niet klopt en neemt een lange sprint, de slip van het kleine molentje giert en de 10/100 dynema wordt tot het uiterste belast we kijken elkaar aan SNOEK!!! en geen kleintje.
Na een minuut of 5 het eerst zicht op de vis ja hoor die gaat de meter halen rustig komt ie naar de boot en ik wil `m pakken, maar daar dacht snoekmans anders over dus weer gierende slip en de vis boort zich zowat in de oeverblokken, een kritiek moment maar alles loopt goed af en de vis kan met de kiewgreep geland worden.
Het plugje is van buiten af niet meer te zien en zit volledig in de bek, lang leven het staaldraadje, vlug onthaken, meten foto`s maken en weer terug. Wat is ze mooi getekend, ik bibber nog wat na.
103 geeft het meetlint aan, niet m’n eerste meter en niet m’n pr maar wel de eerste van de rivier en dat op licht materiaal, wat een sport ben weer verslaafd
Traveler
Traveler

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: