07-07-2012 Neder-Rijn, tis niet altijd feest (roofvis)

Na de goede ervaringen van afgelopen weken gisteren morgen al vroeg op pad voor aasvisjes, dat ging prima en in een uurtje of 2 een 40 tal voorntjes, alvers en kleine bliekjes weten te vangen, 2 keer een haakje moeten vervangen omdat er weer eens een grote karper/zeelt 1 kleine made op de haak niet kon laten liggen (wat zijn we toch rare mensen hè, moet daar toch eens serieus op gaan vissen).
M’n vrouw lag nog te slapen en vlug nog ff de boot gepakt om mijn nieuwe experiment te testen, aasvis aan de dropshot montage, dit ivm de vele lossers op de fireball, na 2 driftjes beet, hangen, mooie snoekbaars van rond de 60 en vlug weer naar huis.
s`middags dus vol goede hoop de rivier op met mede camping bewoner en min of meer vaste vismaat Sjaak.
Nou dat viel dus tegen, van alles geprobeerd, van verticalen met van alles en trollen met van alles, niks was overtuigend, al bij al 2 en een halve snoekbaars en een mooie baars in de boot weten te krijgen
Traveler
halve snoekbaars zo zie je maar weer, je aas is niet gauw te groot!!!

Traveler
48 cm baars, `t blijven mooie vissen.

S`middags nog controle gehad van de waterpolitie, papieren en zo in orde maar die vertelde me dat mijn gebruikte aasvissen (alver) beschermd waren, volgens hem de gestippelde en de gewone alver. Ik vertelde hem dat ik dat niet geloofde voor de gewone alver maar het was of terugzetten of een bon, dus terug gezet.
Thuis ff gegoogeld en de gewone alver is dus niet beschermd, en de gestippelde alver komt alleen maar in Zuid Limburg voor!!!

Tijdens de terugweg rond een uur of 10 plotseling een harde plons in de hoek van de krib, niet zo`n plons van een roofblei of zo maar net of er een grote steen in werd gegooid, gewoon schuim en bellen op het water!!!!!!
Even later zien we iets vreemds zwemmen, wat is dat??? geen rat of eend die herken ik wel dus rustig er naar heen gevaren op de elektro motor, wat blijkt ?, een enorme bek van een meerval net boven het wateroppervlak. minstens 50 cm breed!!!!!!!.
Bij nadering duikt ie rustig onder een bellenspoor achter latend……….
Ik heb er nog van gedroomd…… in ieder geval gaat het zware materiaal komend weekeinde mee naar de camping, het gaat een spannende vakantie worden denk ik…….

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: